Sóvárgás

Pasizási tanácsok
hetedik fejezet

A nap második fele véget nem érő rohanás volt Mia számára. Egy órán át ült a személyügyi osztályon, űrlapokat töltögetett ki, és közben megbeszélték a fizetését és a juttatásait. A csodálkozástól elkerekedett a szeme, mikor megtudta, milyen fizetést szánt neki Gabe az asszisztenseként. Nem is álmodott ekkora összegről, hiszen mindketten tudták, hogy az állás csupán a kapcsolatuk álcája volt. Azt sem tudta, hogy ténylegesen mennyit kell majd dolgoznia, de talán Gabe ebben is meglepi majd.
Megnyugtató érzés volt, hogy mostantól fogva nem függött anyagilag senkitől. Már el is tervezte, hogy amennyit csak lehet, félretesz majd arra az időre, ha Gabe már nem akarja őt. Nem volt olyan hiú, sem bolond, hogy azt gondolja, a kapcsolatuk hosszabb ideig fog tartani, mint Gabe többi viszonya.
Bár nem tudott pontos részleteket, Jace-től és Ashtől hallotta, hogy egy év nála a maximum, bár többnyire félévente cserélgette a barátnőit.
Egy dolog miatt feltétlenül hálás volt neki: hogy rávilágított, a La Patisserie-nél komolyabb állásra van szüksége. Nem herdálhatja el a diplomáját, csak mert nem volt szíve felmondani Gregnek és Louisának, és mert kicsit tartott is az üzleti világtól.
A legjobb módja volt a beavatásnak, hogy neki dolgozhatott. Ha másért nem is, azért, hogy jól mutasson az önéletrajzában. Ez megkönnyítené, hogy új állást találjon, miután felbontják az egyezségüket. Hagyományos állást…
Sűrűn emlékeztette magát arra, hogy a kapcsolatuk nem lesz hosszú életű. Így próbálta hozzászoktatni magát a gondolathoz, hogy ha majd eljön az ideje, el tudja fogadni az elkerülhetetlent.
Már nem volt tinédzser, bár Gabe sokszor kamaszos reakciókat váltott ki belőle. Ideje volt végre megkomolyodnia, és felnőttként viselkednie egy felnőtt kapcsolatban.
Miután kiszabadult a személyügyi osztályról, betuszkolták egy kocsiba, amely a pár saroknyira lévő rendelőhöz vitte, ahol rögtön kiemelt páciensként kezelték. Nem kellett várakoznia, sem papírokat kitöltenie, amit eléggé furcsállott. Belepisilt egy kis műanyag pohárkába, aztán az orvos rengeteg kérdést tett fel neki, köztük azt is, hogy szed-e fogamzásgátlót és igényel-e tanácsadást ebben.kép Bár minden barátnője haladt a korral, és alternatív fogamzásgátló módszereket használt, Miának ezekkel nem volt szerencséje, és inkább hűséges maradt a tablettához, tehát ezzel nem volt gond. Mire befejeződött az orvosi vizsgálat, fáradt volt és kifacsart az egész napos stressztől. Gabe furcsamód nem rendelte be dolgozni másnapra, hanem egy napra szabadságolta, hogy pihenjen. Mintha pontosan tudta volna, milyen kimerült lesz a sűrű nap után. Hálás volt azért, hogy kapott még egy kis időt, hogy átgondolja az egyezségüket, és hazavitette magát a sofőrrel, akit Gabe rendelt neki. A sofőr azt az utasítást kapta, hogy két nappal később vegye fel ugyanitt, és vigye be az irodába. Odaadta Miának a névjegyét, hogy hívja fel, amikor csak menni szeretne valahová. Ezen, és a rövidke bemutatkozáson kívül egy szót sem szólt hozzá. Már most olyan érzése volt, hogy Gabe irányítja. Beszivárgott az élete minden kis szegletébe. Uralta a gondolatait, hamarosan pedig birtokba veszi a testét is. Beleborzongott a gondolatba, miközben a lift felfelé vitte a lakásához. Az órájára nézett, remélte, hogy Caroline még nem lesz otthon. Időre volt szüksége, hogy gondolkodhasson. Egy kis csendre, hogy feldolgozhassa mindazt, ami ma történt, és átgondolhassa, mennyire meg fog változni az élete.
Az óriási fordulat egyszerre töltötte el izgalommal és páni félelemmel.
Mikor belépett a lakásba, összeugrott a gyomra, mert nemcsak Caroline-t pillantotta meg, hanem három másik barátnőjét, Chessyt, Trisht és Ginát is a nappaliban. Mind felkapták a fejüket, amikor meglátták, és rögtön üdvrivalgásban törtek ki.
Mia döbbenten nézett rájuk. Caroline mosolyogva felállt, odament hozzá, és a vállára tette a kezét. – Meséltem nekik az új állásodról a szexisten Gabe Hamilton oldalán.
– Az isten szerelmére, Caro – hebegte Mia.
Aztán ahogy leült barátnői közé, elpárolgott a haragja. A lányok kérdésekkel ostromolták, és nagy volt a kísértés, hogy beavassa őket, és meséljen nekik az egyezségről. De nem kockáztathatott. Még a legjobb barátnőivel sem.
– Szóval, jól el van látva a pasas? Úgy értem, jó nagy a farka? – kíváncsiskodott Chessy.
– Gondolod, hogy elővette az állásinterjún? – hüledezett Mia.
A lányok nevetésben törtek ki, és rögtön ontották a durva poénokat arról, hogy Gabe finom utalásféleképpen előveszi a szerszámát.
– Fogadok, hogy tudja, mit csináljon vele – incselkedett Trish.
– Ellentétben a volt pasimmal. Adhatna neki pár tippet.
Gina felhorkantott. – Az alapján, amit tudunk róla, Gabe nem egy nagy durranás. Talán buzi! A legtöbb dögös pasiról úgyis kiderül, hogy nem pálya. Bár, ha esélyt kapnék rá, biztos megpróbálnám átnevelni.
Mia felcsattant.
– Nem meleg!
– Honnan tudod? – kérdezte Chessy felhúzott szemöldökkel.
– Ő Jace legjobb barátja – sóhajtott Mia.
– Gyakorlatilag mellette nőttem fel. Volt nős, és több barátnője is volt.
Gina megrándította a vállát.
– Talán még nem találta meg az igazi férfit.
– Lehetnék én neki az igazi nő – jelentkezett Trish.
– Tutira elfogadnám az állásajánlatát, hogy legyek az asszisztense. Szerencsés csaj vagy, Mia.
– Én pedig boldogan vállalnám Jace-t – vágott közbe Chessy.
– Még túlóráznék is neki.
Mia betapasztotta a fülét.
– Hagyd abba! Kiborítasz! Nem akarlak elképzelni Jace-szel. Ő a bátyám! Ez olyan gáz, Chessy!
– Szerintem ezt meg kell ünnepelnünk – jelentette ki Caroline. Mia rosszallóan pillantott rá. Chessy és a többiek azonban érdeklődéssel figyelték, és várták a folytatást.
– Menjünk el bulizni! – buzdított Caroline.
– Ha Mia főállásban fog dolgozni, nem ér rá majd kimaradni velünk éjszakára. Legalábbis hét közben nem. Történetesen ismerem a Vibe kidobóját, és megígérte, hogy bevisz, természetesen a barátnőimmel együtt!
– A fenébe, holnap korán kezdek – Trish lebiggyesztette a száját.
– Ugyan már, élj egy kicsit! – erősködött Chessy.
– Nem mintha nem tudnál félálomban is dolgozni. Majd kipihened magad holnap munka után. De ma este szórakozni fogunk! Már túl régóta nem mozdultunk ki együtt.
Látszott, hogy Trish alkudozik magával, de végül bólintott.
– Jól van, na, jövök.
– Mia? – fordult hozzá Caroline.
Minden tekintet várakozón rászegeződött. Valójában szeretett volna visszavonulni, és kiheverni ezt a napot. Gabe-et. Ezt az egész sztorit. De szerette a barátnőit, és tudta, hogy mostantól kezdve alig lesz ideje rájuk, legalábbis míg tart az egyezség.
– Benne vagyok – felelte mosolyogva.
– Csak át kell öltöznöm. Még az irodai ruha van rajtam. És ha elmegyünk bulizni, nem akarok úgy kinézni, mint egy eltévedt titkárnő.
– Akkor hajrá! – noszogatta Chessy.
– Várjatok, én se bulizáshoz öltöztem! – kiáltott fel Trish.
– Haza kell ugranom előtte.
– Igen, nekem is – bólogatott Gina.
Caroline feltartotta a kezét.
– Rendben, akkor mindenki szupergyorsán elkészül, és másfél óra múlva találkozunk a klub előtt. Jó lesz így?
A lányok már fel is pattantak a kanapéról és az ajtó felé soroltak.
Integettek, köszöntek, és már el is tűntek.
Mia is felkelt, hogy a hálószobájába menjen átöltözni, de Caroline megállította.
– Minden rendben, Mia? Olyan… csendes vagy. Nem tetszel nekem. Mia elmosolyodott.
– Jól vagkép2yok, Caro. Csak kicsit kimerültem. Fura egy nap volt a mai.
– Szeretnél inkább itthon maradni? – kérdezte aggódón Caroline.
– Felhívhatom a lányokat és lefújhatom az estét. Mia a fejét rázta.
– Nem kell, menjünk csak. Talán hosszú ideig nem lesz rá újabb lehetőségünk. Addig biztos nem, míg ki nem derül, mit vár tőlem Gabe. Fogalmam sincs, milyen lesz a beosztásom. Valószínűleg akkor fogok dolgozni, amikor ő is.
Elindult a hálószobája felé, és mikor az ajtóhoz ért, Caroline még utána szólt.
– Biztosan ezt akarod? Úgy értem, hogy neki dolgozz?
Mia Caro szemébe nézett, és lassan enyhülni kezdett a szorítás a mellkasában.
– Igen, ezt akarom.
Gabe-et akarta. Az állás pedig eszköz volt arra, hogy együtt legyen vele. Az csak bonusz volt, hogy már nem egy kis pékségben dolgozott, hanem komoly munkatapasztalatot szerezhetett.
Miközben sietve megigazította a frizuráját és felfrissítette a sminkjét, a mobilja pittyegett, hogy sms-e érkezett. Kiment a táskájáért, amelyet a nappaliban hagyott, és elővette a telefont. Az üzenet ismeretlen feladótól érkezett, de helyi körzetszámról.


PIHENJ HOLNAP, DE LÉGY A LAKÁSOMON ESTE HÉTRE.
NE KÉSS.
– GABE


Mélyen beszívta a levegőt, a keze remegett, miközben sms-t bámulta.
Hát elkezdődött.

Csajozási tanácsok

fel