Sóvárgás

Pasizási tanácsok
huszonkettedik fejezet

A Rick’s a belváros egyik legfelkapottabb férfiklubja volt, nem csoda, Hogy Gabe, Jace és Ash törzsvendégnek számítottak itt. Jace és Ash már ott voltak, és épp két pincérnővel flörtöltek, amikor Gabe belépett a VIP-terembe. Mindketten felkapták a fejüket és kíváncsian néztek rá.
Egyetlen pillantással tudatta a pincérnőkkel, hogy ideje lelépniük. Gyorsan megrendelte az italát, aztán a nők rögtön el is tűntek.
– Rossz napod volt? – fordult hozzá Ash, miután leült. Legszívesebben felnevetett volna kínjában. A rossz enyhe kifejezés! Olyan kibaszott szar napja volt, hogy a rekordok könyvébe kívánkozott. Alig várta, hogy megossza barátaival a részleteket. Csak kettőjükben bízott, ha a magánélete titkairól volt szó.
– Az apám bejött ma az irodába, és azt akarta, hogy ebédeljünk együtt – mondta fintorogva.
– A francba – mormolta maga elé Jace.
– Sajnálom. Tudom, milyen szar ez. Amúgy hogy van az anyád?
– Hétvégén együtt vacsoráztam vele. Ki kellett rángatnom otthonról. Hónapok óta ott üldögél egyedül abban a hodályban, és nyalogatja a sebeit. Próbáltam rábeszélni, hogy adja el a házat, és költözzön be a városba. De azt hiszem, ez már érvényét vesztette.
Ash felhúzta az egyik szemöldökét.
– Hogyhogy? Gabe hosszan kifújta a levegőt.
– Apám rájött, hogy elcseszte, és most vissza akarja szerezni anyámat. Azért akart ma velem ebédelni, hogy ezt közölje.
– A kurva életbe! – hüledezett Ash. Jace elhúzta a száját.
– Mi a fasz? Végigdugta az összes pénzéhes manhattani ribancot. Mégis mit képzel?
– Azt mondja, nem feküdt le egyikükkel sem, és hogy nem jelentettek számára semmit. Ash a szemét forgatta.
– A mindenit! Ez a létező legnagyobb közhely.
– Úgy van. Az anyám eddig állandóan azzal hívogatott, hogy az apám legújabb hódításait pocskondiázza, mostantól majd az apám legújabb agyszüleményével fog bombázni.
– És akarod, hogy újra összejöjjenek? – kíváncsiskodott Ash.
– Sosem akartam, hogy szétmenjenek – felelte keserűen Gabe.
– Lövésem sincs, mi ütött az apámba. Egy rakás rizsának hangzik, amikor próbálja elmagyarázni. Szerintem maga sem tudja, mi a franc történt vele. Szóval igen, szeretném, ha kibékülnének, de csak akkor, hogy ha ettől boldogok lesznek. Ha az apám még egyszer el akarja játszani ugyanezt, akkor jobb, ha bele sem kezdenek. Nem akarom, hogy anyámnak újra át kelljen élnie ezt a szenvedést.
– Persze, megértem – helyeselt Jace.
– Ha már szóba jött a kibékülés… – vetette közbe lazán Ash.
– Mégis mi a retkes faszt keresett Lisa az irodádban? Gabe állkapcsa megfeszült, a fogát csikorgatta. Erről akart a legkevésbé beszélni, de tudta, hogy a barátait nem fogja tudni lerázni. Akkor is mellé álltak, amikor Lisa előadta a mocskos kis színjátékát.
Természetes, hogy aggódni kezdtek, amikor újra feltűnt a színen.
– Kidobtad azt a megveszekedett kurvát, és megmondtad neki, hogy elmehet a picsába? – hördült fel Jace. Gabe elvigyorodott, feszültsége lassan oldódni kezdett. Mindig számíthatott Ashre és Jace-re, hogy feldobják a hangulatát.
– Közöltem vele, hogy semmi kedvem újrajátszani a múltat.
– Csak pénzt akar – jegyezte meg undorral Jace.
– Felhívtam pár ismerőst, és megtudtam, hogy már felélte a válás után kapott vagyonrészt. Az asszonytartás, amelyet minden hónapban kicsengetsz neki, az ő életstílusa mellett pedig épp csak arra elég, hogy ne lógjon ki a lába a cipőből.
Gabe meghökkenten nézett Jace-re.
– Te nyomoztál utána?
– Naná! Nem hagyhatom, hogy még egyszer átbasszon. Még mindig olyan fényűzően él, mint a házasságotok alatt. Ebben egyáltalán nem változott. Pénzsóvár kis szuka! Gabe elvigyorodott.
– Ne aggódj, nem fogok még egyszer ugyanabba a kutyaszarba belelépni.
– Jó ezt hallani – szólt közbe Ash megkönnyebbülten. Gabe csodálkozva nézett két barátjára. Talán kétségük volt efelől? Aztán leesett neki, hogy Jace és Ash komolyan aggódtak érte.
– Tudom kezelni Lisát – mondta lazán.
– Számító, aljas ribanc. Én pedig tanultam a leckéből.
Barátai helyeslően bólogattak. A pincérnők visszatértek az italokkal, és néhány percig megint kacérkodtak Jace-szel és Ashsel. Gabe-et békén hagyták. Talán érezték rajta, hogy most nincs hangulatban. Végtelenül érdektelenek voltak számára ezek a nők, miközben Mia otthon várta az ágyában.
Amikor a pincérnők eltűntek, Jace az itallal a kezében feléje fordult.
– Szóval, hogy mennek a dolgok köztetek Miával?
Gabe azonnal résen volt. Egyszer már összecsaptak emiatt Jace-szel, és nem akarta, hogy tüske maradjon kettejük között. kép2De még mielőtt felelhetett volna, Jace folytatta.
– Tudom, hogy ma délután keményen tökön rúgtalak miatta, és talán kissé túlreagáltam a dolgot. De basszus, megleptetek, mert a hátam mögött intéztétek ezt az egészet. Persze az sem tetszett, hogy Mia a kibaszott pékségben dogozik, de úgy gondoltam, csak időre van szüksége, hogy kitalálja, mit akar csinálni. Mindig nagyon szorgalmas volt az iskolában. Talán csak egy kis pihenő kell neki, hogy rendbe szedje a gondolatait, és ezt meg is kapja. Itt vagyok neki én. Mindent megadok neki, és nem fogom sürgetni.
Gabe-et mardosni kezdte a bűntudat. Ő bizony sürgette Miát, efelől nem is volt kétsége. Nem mintha bánta volna. Hazudna, ha mást állítana. Mégis…
– Nagyon jól boldogul, Jace – felelte könnyed hangsúllyal.
– Okos és lelkes. Már kezd magára találni. Keményen dolgozik, és tudja, mit csinál. Lenyűgözte a befektetőket a koktélpartin is, ahová magammal vittem.
Úgy tűnik, az irodában mindenki kedveli, és szívesen veszik, hogy itt dolgozik. Páran persze biztos azt gondolják, hogy azért kapta meg az állást, mert a húgod, de már bizonyította a rátermettségét.
– Miért is ne kedvelnék? – vágott közbe Ash.
– Hiszen kedves és elbűvölő. Nincs abban a lányban egy szemernyi rosszindulat sem.
– Ha bárki is bántani meri, arról tudni akarok – morogta Jace. Gabe felemelte a kezét.
– Ezt bízd csak rám. Gondolj csak bele, mennyivel jobb, hogy nekem dolgozik, és nem neked. Így bizonyíthatja, hogy érdemes az állásra. Nem fogom szívatni, de elvárom, hogy végezze el a munkáját. Te csak halálra babusgatnád. Ash nevetésben tört ki.
– Apám, ezt most jól megkaptad! Gabe jól beszél. Ha csak letörne a körme, már hazaküldenéd.
Jace elvigyorodott.
– Jól van, na, mindkettőtöknek igaza van – ismerte el, aztán komoly hangon folytatta.
– Én csak a legjobbat akarom neki. Szeretném, ha boldog lenne. Ő a mindenem! Gabe és Ash megértően bólogatott.
– Tudom – felelte Gabe.
– A helyedben én is ugyanígy éreznék. De ne légy ilyen szigorú! Hagyd, hogy egy kicsit próbálgassa a szárnyait. Szerintem meg leszel lepve, mire képes, ha nem lesed minden egyes mozdulatát.
Próbálta elterelni a beszélgetést Miáról, hogy ne érezze magát kínosan.
– Na, elmesélitek végre, mi volt a kis barnával? Ash felhorkant, Jace pedig idegesen nézett rá. Gabe felhúzta a szemöldökét.
– Ennyire gáz?
– Kibaszott dilinyós – pufogta Ash.
– Nem az egyik legjobb választásunk volt. Pedig tisztában volt vele ő is, hogy ez csak rövid távra szól. Nagyon rövid távra.
Jace még mindig némán ült, az arckifejezése komor volt.
– Mondjuk, hogy nem reagált túl jól arra, amikor kitettük. Nem vette a lapot. Napokig zaklatott mindkettőnket telefonon – magyarázta Ash. Gabe elképedve nézett rájuk.
– Megadtátok neki a mobilszámotokat? Megőrültetek?
– Egy frászt, dehogy is! – tört ki Jace.
– Az irodát hívogatta. Állandóan. Végül megfenyegettem, hogy feljelentem zaklatásért, akkor letiplizett. Gabe nevetett.
– Ti ketten aztán jól bele tudok nyúlni a tutiba!
– Megszállott tyúk – mormolta Ash.
– Nem tudom, hogy lehettünk volna vele még ennél is világosabbak.
Gabe megrándította a vállát.
– Legközelebb legyetek körültekintőbbek. Jace felhorkantott.
– Talán nekünk is kéne olyan szerződést írni, mint neked. És letisztázni mindent még a szex előtt.
Ash majdnem félrenyelte az italát a röhögéstől, Gabe pedig rájuk mordult. Miután eltelt egy újabb óra iszogatással, poénkodással, és a csajok mustrálásával – Jace és Ash részéről –, Gabe az órájára nézett. Már majdnem tizenegy volt.
A francba! Azt mondta Miának, nem marad sokáig, ehhez képest még mindig itt ült, és ökörködött a haverjaival.
Még negyedórát vár, aztán kimenti magát valami kifogással. Megmenekült, amikor megérkeztek a táncosnők, és lekötötték Ash és Jace figyelmét. Ő nem volt kíváncsi rájuk.
Miért is lett volna, hiszen otthon ott várta valami ezerszer gyönyörűbb és édesebb – Mia. A gondolat óriási elégtétellel töltötte el. Mia a lakásában volt, az ágyában, és őrá várt. Ez elég jó indok volt, hogy elköszönjön, és a másnap reggeli korán kelésre hivatkozva haza induljon. Jace és Ash kurtán odaböktek neki egy sziát, és rögtön visszafordultak a táncosokhoz.
Rövid volt az út hazáig, Gabe mégis türelmetlen volt, mintha viszketne a háta közepe, és nem tudná megvakarni. Észrevette, hogy siet a lifthez.
Amikor belépett a lakásába, látta, hogy Mia égve hagyta neki a folyosón a lámpát. Elmosolyodott a figyelmességén. Majd' szétpattant a szíve az érzéstől, hogy nincs is szüksége világításra. Hiszen Mia maga volt a fény. A meleg napsugár egy borús napon. Félig levetkőzött, mielőtt bement a hálószobába. Megállt az ajtóban, és mosolyogva nézte Miát, ahogy összegömbölyödve feküdt az ágy közepén, állig betakarózva, feje alatt a párnájával.
Édesen aludt.
A farka máris megkeményedett és felágaskodott, ki akart szabadulni a nadrágjából.
– Nyugi, kishaver – suttogta.
– Ma este nem. A farka azonban nem hallgatott rá. Hiszen előtte volt, amire vágyott, és követelte a megkönnyebbülést.
Ellenállt a késztetésnek, csendben levetkőzött, és óvatosan felemelte a takarót, nehogy felébressze Miát, aztán bebújt mellé.
Mia nem ébredt fel, de mintha megérezte volna a jelenlétét, azonnal hozzásimult, és birtoklón rátette a karját.
Gabe megint elmosolyodott, még szorosabban hozzá bújt, és magához ölelte. Persze hogy kívánta, de ez… istenien finom volt.

Csajozási tanácsok

fel