Mámor-trilógia 2. - Rajongás

tizenhatodik fejezet

Pasizási tanácsok

Jace nekidőlt az ajtófélfának Ash irodája előtt, és várta, hogy befejezze a telefonálást. Ash széke háttal volt neki, így fogalma sem volt, hogy ott áll a nyitott ajtóban. A hívás nyilván teljesen lekötötte a figyelmét, mert még csak észre sem vette, hogy kinyitotta az ajtót.
– Egyáltalán nem érdekel, mit akartok apával – mondta keserű hangon.
Jace fintorgott. Gabe-nek igaza volt. Már megint cseszegette a családja. Kitartó seggfejek. Nem ismert náluk sekélyesebb, önelégültebb famíliát. Néha elámult azon, hogyan tudott Ash normális maradni abban a viperafészekben, ahol felnőtt. A testvéreiről ezt már nem lehetett elmondani.
Gabe-bel együtt azzal hergelték Asht, hogy biztosan örökbe fogadták. Ez lehetett az egyetlen logikus magyarázat. Ash teljesen más volt, mint a szülei és a testvérei. Míg azok számító, önző hólyagok voltak, Ash laza és jószívű. Az utolsó véréig lojális. Bezzeg a családja képes volt bárkit hátba szúrni, még mielőtt az hátat fordított volna nekik. Szemből támadtak. Leszarták mások érzéseit. Gondolkodás nélkül átgyalogoltak bárkin.
– Nem hat meg a zsarolásod. Kizárt dolog, hogy a karácsonyt az én szeretett családommal töltsem. Inkább egyenként tépetem le a körmeimet csípőfogóval – sziszegte Ash.
Jace felsóhajtott. Ugyanaz a szarság. Minden kibaszott évben. Szilárdan hitte, hogy csak azért hívják meg Asht, hogy legyen kit kínozniuk. Mikor Ash fiatalabb volt, még próbált békét teremteni, jó gyerek és jó testvér lenni. Elment a családi ünnepségekre, akármilyenek is voltak.
Az első két évben még egyedül ment. Gabe-bel azonnal észrevették rajta a különbséget. Utána még hetekig morcos volt és csak lassan talált vissza önmagához. A második ilyen szar év után Gabe-bel összerakták a képet, és elhatározták, hogy elkísérik. Azok után pedig mindketten megesküdtek, hogy soha többé nem engedik Asht a családja közelébe erősítés nélkül.
képTalán nevetségesen hangzott, de Ash családja kibaszott kártékony volt.
Miután pár éven át vagy Jace, vagy Gabe, vagy mindketten elkísérték, és első kézből megtapasztalhatták a McIntyre család beteges dolgait, Ash közölte a családjával, hogy elmehetnek a picsába, és többet feléjük se nézett.
Nem mintha Gabe-bel nem próbáltak volna jó fejek lenni velük. Jace tudta, hogy Ash mélységesen szégyelli magát a családja miatt a barátai előtt, és ahelyett, hogy kitette volna őket ennek az élménynek, inkább véget vetett az egésznek.
Ami Jace részéről rendben is volt. Ash jobb fej volt, ha nem ment a családja közelébe. Sokkal boldogabb volt.
– Befejeztük a beszélgetést. Ne hívj vissza, többször nem veszem fel – figyelmeztette az anyját Ash, aztán letette az irodai telefont. Megfordult a székével, és pislogott a meglepetéstől, mikor megpillantotta Jace-t az ajtóban. Aztán morcos képet vágott.
– Mit keresel itt? Azt hittem, van dolgod.
Jace felsóhajtott, és besétált az irodába. Leült a fal mellett álló székek egyikére, a háta mögé tette a kezét és előredőlt, hogy Ash szemébe nézzen.
– Nézd, haver, seggfej voltam. Tudod, hogy így van. Én is tudom. Azt is tudom, hogy épp most beszéltél az anyáddal, és szar passzban vagy, szóval kitöltheted rajtam a mérgedet. Megérdemlem, semmi bajom vele. Azzal van bajom, hogy valami közénk állt.
Ash szája elkeskenyedett. – Te akartad így, haver.
– Igen, ezt is tudom. Próbálok bocsánatot kérni, Ash. Ne légy fafej, hagyd, hogy megtegyem.
Ash hátradőlt és már ismerősebb hangon szólalt meg, amitől Jace egy kicsit fellélegzett.
– Szóval a hatalmaskodó, öntelt, makacs Jace Crestwell épp meghunyászkodik, hogy bocsánatot kérjen? Folytasd, ezt hallani akarom.
– Baszd meg! – morogta Jace, de már vigyorgott. Egy család voltak. Ezt érezte Gabe irodájában is. Mindig is így érezte, mindig is tudta. Ők voltak családtagjai. És azt akarta, hogy Bethany is a család része legyen.
– Ez elég szokatlan bocsánatkérés – gúnyolódott Ash.
– Bazdmeg… Sajnálom… Majdnem hasonlóan hangzik a kettő.
Jace elnevette magát. – Istenem, hogy te mekkora pöcs vagy!

De gyorsan abbahagyta a nevetést, és Ash szemébe nézett.
– Sajnálom, haver. Fasz voltam. Túlreagáltam a dolgot. Tudom, hogy csak segíteni akartál. Odafigyeltél rám. Ezt értékelem is. Jobban, mint gondolod. De jól vagyok. Esküszöm. Talán azt hiszed, megőrültem. Hogy elment a józan eszem. De hidd el, kézben tartom a dolgokat. Egyben vagyok.
– Mégis hol tartasz? – kérdezte kíváncsian Ash.
– Csak nézd ezt az egészet az én szemszögemből, haver. Ketten ágyba viszünk egy nőt. Nem szokatlan. A nő másnap reggel eltűnik. Ez sem szokatlan. Az egyetlen rendhagyó dolog a képletben az, hogy magától lépett le, és nem mi küldtük el. Szóval, amikor dühöngeni kezdtél, mint egy megvadult gorilla, azért, mert elment, azt hittem, oké, biztos az a bajod, mert ezúttal nem te voltál az, aki megszabadult tőle. Megértem. Talán még akartál volna tőle többet is. Ugyanolyan megszállottan irányítani akarsz, akárcsak én. Szereted, ha te hozod a szabályokat. Ő pedig megszegte ezeket, mikor lelépett. De arra nem számítottam, hogy felforgatod utána az egész várost.
Jace felsóhajtott. Ahogyan Ash leírta, ez valóban gázosán hangzott.
– Ha láttad volna magad az elmúlt két hétben, Jace! Irtó szarul néztél ki. Nem tudtál koncentrálni. A legkevésbé a munkára. Mia kétszer is bejött hozzád, és mindkétszer elhajtottad.
Jace összehúzta a szemöldökét.
– Baromság! Nem is jött ki hozzám. Ash felsóhajtott.
– Egyáltalán nem is emlékszel arra, hogy bejött? Vagy csak arra nem, hogy egy pöcs voltál vele?
– Jesszus, tényleg itt volt?
Ash bólintott.
– Majdnem leharaptad a fejét. Emiatt meg Gabe akarta szétrúgni a seggedet. De mondtam neki, hogy hagyjon békén, szar napod van.
– Szóval ez volt, alig voltál magadnál az elmúlt két hétben. Úgy viselkedtél, mint valami őrült, egy megszállott. Ezért kezdtem egy kis nyomozásba. Aztán megtaláltad a csajt, és elrohantál, mintha égne a ház. Ezután nem láttalak egy ideig, most meg úgy jössz be, mintha mi sem történt volna. Mindezt az után, hogy közölted velem, ne ártsam magam a dolgodba, mert semmi közöm hozzá.
Jace hangosan kifújta a levegőt, és megvakarta a feje búbját.
– Jól van, elmondtad a véleményed. Seggfej voltam. Nem szoktam így viselkedni, ezt mindketten tudjuk.
Ash felhorkant.
– Leszarom, hogy seggfej voltál! Szerinted az a bajom, hogy megsértettél? Csakis miattad aggódom, Jace! Mert ennyire odáig vagy azért a nőért. Amiatt aggódom, hogy egyáltalán nem illik hozzád, de ezt képtelen vagy belátni, mert a farkadnál fogva vezet. Jace próbált mélyeket lélegezni, hogy lecsillapítsa kitörni készülő dührohamát. Ash a barátja volt. Aggódott érte. Meg fogja őrizni a hidegvérét, ha beledöglik is.
– Szüksége van rám – mondta, bár tisztában volt vele, ez milyen bénán hangzott. De basszus, még magának se tudta megmagyarázni ezt az egészet. Hogyan tudná akkor megértetni Ashsel?
Ash hosszan nézte, aztán felsóhajtott.
– Ez ki fog borítani, de akkor is el kell mondanom. Hátraléphetnék, és hagyhatnám, hogy csinálj, amit akarsz, de mindketten tudjuk, hogy fordított helyzetben, ha én viselkednék úgy, mint most te, te sem hagynál engem békén. Szóval pokolba velem, ha én megteszem. A testvérem vagy. Sokkal inkább, mint a vér szerinti testvéreim. Te és Gabe is. Együtt osztottuk ki Gabe- et Mia miatt. Megérdemelte. Most én foglak kiosztani Bethany miatt. Mert valakinek meg kell tennie.
Jace keze ökölbe szorult, legszívesebben kisétált volna Ash irodájából. De a barátja szavai még a mérge ellenére is eljutottak hozzá, és lecsillapították. Tényleg testvérek voltak. A szó minden értelmében. És nem ragadta el annyira a dühe, hogy ne látta volna be, ő is épp így kiosztaná Asht, ha ilyen baromságokat csinálna.
– Mondd csak – szólt összetörten.
– Annyi éven át gondoskodtál Miáról – mondta nyugodt hangon Ash.
– Mindig vigyáztál rá. Az apja és a bátyja voltál egy személyben. Szüksége volt rád. És most hirtelen már nincs. Vagy legalábbis nem úgy, mint rég. Már nem te felelsz érte. Ott van neki Gabe, és már elsősorban hozzá fog fordulni.
– Hová akarsz kilyukadni?
Ash hosszan kifújta a levegőt.
– Nem találod csöppet ironikusnak, hogy pár nappal azután, hogy Gabe eljegyezte Miát, rögtön elcsavarja a fejed egy segítségre szoruló nő? Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne valóban szüksége segítségre, Jace. Nem vagyok érzéketlen seggfej. Kibaszott nehéz helyzetben van. De tény, hogy te egy gondviselő vagy. Egy őrangyal. És Bethany teljesen rabul ejtett. Védtelen. Csinos. Neked pedig tetszik, hogy szüksége van rád. Gondoltál már arra, hogy talán nem kellene mindig a gondviselő szerepébe bújnod, és élhetnél egy kicsit gondtalanul, anélkül hogy a hátadra vennél egy újabb terhet?
– Mi ez a faszság? – hördült fel Jace.
– Hallod egyáltalán magadat? Mia nem volt semmiféle teher. Ő a húgom. Én pedig az egyetlen élő rokona vagyok. Soha egy percre sem bántam, hogy gondoskodnom kellett róla.
Ash feltartotta a kezét.
– Pontosan tudod, hogy nem ezt mondtam. Húzd ki a fejed a seggedből! Mia mindnyájunkhoz tartozik. Soha egy szóval sem céloztam arra, hogy bármiféle kellemetlen teher lenne. Én is ott voltam, miközben felnőtt. Nekem is csaknem annyira fontos a boldogsága, mint neked, oké? De nem ez a lényeg. Nem is Miáról akartam beszélni. Arra céloztam, hogy nem tudsz mit kezdeni magaddal, most, hogy neki ott van Gabe, és rád már nincs úgy szüksége, mint korábban. Erre jött Bethany, aki éppen olyan, mint Mia, csak százszor nehezebb helyzetben van. Találtál egy segítségre szoruló nőt, és ez felébresztette benned a gondviselőt. Nem azt mondom, hogy ez nem lovagias szerep. Csak arra célzok, hogy túlságosan gyorsan fejest ugrottál ebbe az egészbe. Hátra kellene lépned egyet, hogy jobban ráláss a dolgokra. Úgy is segíthetsz rajta, hogy nem habarodsz bele teljesen. Mégis, mennyire ismered? Úgy teszel, mintha valamiféle istenverte lelki társak lennétek, pedig kurvára nem tudsz róla semmit.
– Megkérlek, hogy fogd be, mielőtt még jobban felbosszantasz.
– Tehát rosszul látom a dolgokat?
Naná, hogy rosszul látta. Vagy mégsem? A francba! Ez az egész lelkizős duma, amit Ash lenyomott, teljesen összezavarta. Tényleg tök hülyének érezte magát. Ha minden más csődöt mondott, az őszinteség mindig a legjobb megoldás volt. Nem mintha ne lettek volna mindig is őszinték egymással. De a hideg kirázta attól, hogy kielemezze… a megszállottságát, ahogyan Ash hívta.
Beletúrt a hajába, bár legszívesebben szálanként tépte volna ki idegességében.
– Nézd, Ash! Nem foglak hülyíteni azzal, hogy mindenre tudok magyarázatot adni, oké? De ha azt állítod, hogy valamiféle megmentőkomplexus miatt akarok Bethanyvel lenni, nagyon tévedsz. Már attól a perctől fogva vonzott, hogy megláttam Mia partiján, és akkor még nem tudtam róla azt sem, amit most. Nem tudtam, hogy hajléktalan, és hogy ilyen szar helyzetben van. Csak azt tudtam, hogy őt akarom. És ezen nem változtatott az sem, amikor a többi dolog kiderült. Csak még jobban megerősített abban, hogy az élete részévé akarok válni.
Ash kétkedve nézett rá, de csendben maradt, és hagyta, hogy megpróbálja megmagyarázni, mit érez Bethany iránt.
– Milyen kibaszott sekélyes lett volna részemről, ha ott hagyom, miután kiderült róla, hogy nincs a legjobb helyzetben? Mintha hirtelen nem lenne elég jó nekem? Nem ez számít, nem igaz? Ha már korábban is közelebb akartam kerülni hozzá, ezen nem változtathatott, hogy nem vagyunk azonos anyagi helyzetben, vagy hogy nincs hol aludnia.
– A szentségit – motyogta Ash.
– Most aztán igazán szar alaknak érzem magam.
Jace szája szegletében mosoly bujkált. Nem lesz semmi gond. Ash szíve vajból volt. Különösen, ha nőkről volt szó. Bár a szavaiból talán nem úgy tűnt, de mindennek a hátterében az állt, hogy Ash mélységesen aggódott érte, és Jace tudta ezt. Értékelte is. De Ashnek is meg kellett értenie, hogy ez nem valami jószolgálat volt részéről.
– Úgy sejtem, többet nem hívtok édes hármashoz – jegyezte meg lemondóan Ash, Jace felmordult, mire Ash feltartotta a kezét.
– Felfogtam. Ő a tiéd.
– Ez nem vicces – szólt mogorván Jace.
– Szeretném elfelejteni, hogy az az édes hármas valaha is megtörtént. És ha találkozol Bethanyvel – márpedig találkozni fogsz akkor ajánlom, hogy ezt a témát ne hozd szóba. Így is baromi kínos lesz. Nem akarom, hogy kellemetlenül érezze magát. Nem akarok okot adni neki arra, hogy elmeneküljön. Így is kurva sok erőfeszítésembe kerül, hogy próbálja úgy látni a dolgokat, ahogyan én. És szeretném örökre elfelejteni a tényt, hogy láttad meztelenül. És olyan helyekre dugtad a farkad, amelyek mostantól fogva csakis az enyémek, senki más nem érhet hozzájuk.
Ash a fejét csóválta, olyan döbbent képpel, hogy le kellett volna fotózni.
– A szentségit, haver! Komolyan gondolod. Úgy értem, halálosan komolyan. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire bele tudsz zúgni egy nőbe ilyen rövid idő alatt. Mennyi időbe is telt? Öt percbe? Baszki, ezt észre kellett volna vennem azon az éjszakán. De hát hogy is láthattam volna? Még soha nem láttalak egyetlen nővel sem ilyen helyzetben. Pedig kezdettől fogva ingerülten és birtoklón viselkedtél, én meg nem törődtem vele.
Ash előrehajolt és az íróasztalára támaszkodott.
– Tudom, hogy már kérdeztem, de újra meg kell tennem. Ha így éreztél iránta, akkor mi a francért nem képmondtad nekem? Annak az éjszakának sosem lett volna szabad megtörténnie. Az isten szerelmére, miért hagytad, hogy megbasszam?
Jace egy pillanatra behunyta a szemét, és amikor kinyitotta, Ash dermedten bámult rá. A szemében őszinte tanácstalanságot látott. És bűntudatot. Mintha attól félt volna, hogy az az éjszaka örökre éket ver közéjük. Jace nem akarta, hogy így legyen. Talán túl naiv volt. Nyilvánvaló volt, hogy Bethany és Ash még találkozni fognak. Ha Bethany az élete része lesz – márpedig ez volt a szándéka –, akkor ráadásul még sűrűn is fognak találkozni. Esze ágában sem volt megszakítani egy barátságot, ami szorosabb volt a vérrokonságnál is. De mi van, ha ez mindig is kínos pont lesz hármuk között? Ashnek biztosan nem lesz ezzel problémája. Efelől nem volt kétsége. De arról fogalma sem volt, hogyan fog Bethany reagálni. Hogy fog viselkedni Ashsel? Vajon érez-e valamit iránta? Talán még mindig kívánja? Nyilvánvaló volt, hogy mindkettőjüket kívánta, mikor lefeküdtek vele. Talán ezek után majd folyton azon aggódhat, hogy Bethany Ashre kacsingat vagy megpróbálja elcsábítani? Ez épp elég volt, hogy megőrjítse Jace-t, pedig baromság volt ezen agyalni. Ráadásul nem volt fair Bethanyvel szemben. Egyértelmű volt, hogy a haja égnek állt attól az éjszakától, és a ténytől, hogy hármasban csinálták Ashsel. Nem feltételezheti a legrosszabbat róla, és nem gyanúsíthatja meg, esélyt sem adva arra, hogy tisztázza magát. A kapcsolatukat tönkretenné a féltékenység, mielőtt még bármi is kialakulhatna kettőjük közt.
– Jace? – kérdezte halkan Ash.
– Miért hagytad, hogy megtörténjen, haver? Nem értem. Tudnod kell, hogy megértettem volna, ha szólsz. Kurvára meglepett volna, de egyértelmű, hogy kiszálltam volna. Sosem hagynám, hogy egy nő közénk álljon.
De Jace hagyta. A szentségit, kettőjük közé állította Bethanyt, mert annyira sóvárgott utána, és mert látta rajta, hogy habozik. Annyira félt attól, hogy elszalasztja, hogy kapkodva belement valamibe, ami ellen mindene tiltakozott.
Ez nem volt fair Bethanyvel szemben, és ugyanennyire nem volt fair Ashsel szemben sem.

– Elbasztam – szólt halkan.
– Az egész az én hibám. Akkor azt hittem, ezt kell tennem. De még mielőtt közbeléphettem volna, hogy lefújjam, Bethany belement. És miután igent mondott, úgy éreztem, már nem mondhatom, hogy hagyjuk a francba az édes hármast, mellesleg én akkor is fel akarlak vinni magamhoz, hogy megbasszalak. Aztán úgy tűnt, mintha kétségei lennének, én pedig pánikba estem, mert nem akartam, hogy lelépjen. Az egész helyzet többszörösen is elcseszett volt, és teljesen irányíthatatlanná vált, mielőtt még helyrehozhattam volna. És minden percét bánom, elhiheted.
Ash szemében furcsa fény villant, és hirtelen szótlanná vált. Leült a székébe, és csak bámult a semmibe.
– Ez mindent megváltoztat? – kérdezte végül.
– Úgy értem, közted és köztem? Úgy beszélsz, mint aki hosszú távra tervez Bethanyvel. Milyen következményei lesznek annak az éjszakának ránk nézve? Jace kezdte kényelmetlenül érezni magát. Ha visszamehetne az időben ahhoz az éjszakához, egy büdös szót sem szólna Ashnek Bethanyről. Sosem hívta volna fel rá a figyelmét. És kurvára biztos, hogy sosem baszta volna meg Ashsel együtt.
Ash hangjában most ugyanazok a kétségek voltak, amelyek benne is. Ez kibaszott nagy gáz volt. Nem hagyhatta, hogy a kapcsolata Bethanyvel tönkretegye a kapcsolatát azokkal az emberekkel, akik a legfontosabbak voltak számára. De Bethanyt is képtelen lett volna elengedni. Valahogy el kellett simítania ezt az ügyet, ehhez pedig a lehető legnagyobb óvatossággal kellett kezelnie a helyzetet.
– Csak annyin változtat, hogy többé nem fogsz lefeküdni vele – mondta Jace magabiztosabban, mint ahogy érezte magát. Kurvára remélte, hogy nem csak áltatja magát.
– Biztos vagyok benne, hogy fura lesz az első pár alkalommal, mikor mind együtt leszünk. De csak akkor marad így, ha nem teszünk ellene. Mindketten az életem részei vagytok, haver. Nem akarok választani kettőtök között. Kurvára remélem, hogy erre soha nem is lesz szükség. Csak annyit tehetünk, hogy nem csinálunk problémát belőle. De ehhez szükségem lesz a te segítségedre. A támogatásodra.
Ash szemében megkönnyebbülés csillogott.
– Majd rólam nevezitek el az első gyereketeket?
– Jesszus! Most mégis ki az, aki túlságosan előrerohan? Taposs a fékre, Ash! Nem veszem el feleségül.
– Még! – motyogta Ash.
– Előbb még baromi sok dolgot kell megoldanunk – mondta gondterhelten Jace.
– Tudok valamiben segíteni? A támogatásomat kérted, de haver, tudnod kell, hogy mindig számíthatsz rám. Ez kezdettől fogva így volt, és nem is fog változni.
Jace egy pillanatra habozott, de a megkönnyebbülés úgy áradt szét a vénáiban, mint a tömény szesz. Végül elkezdte mesélni Ashnek a Bethanyvel kapcsolatos események sorát, az elejétől a végéig. Mire a végére ért, Ash arca már eltorzult a dühtől.
– Azok a szemétládák – sziszegte Ash.
– Megvernek egy védtelen nőt, mert a seggfej testvére annyi pénzt kért kölcsön, amennyit soha nem lenne képes visszafizetni? És az a kis mocsok odadobta eléjük koncnak a testvérét? Baszki, lehet, hogy az én családom csupa elmebetegből áll, de még sosem küldtek rám egy csapat verőlegényt. Jace felhorkant.
– Legalább is eddig még nem.
Ash szemében derültség csillant.
– Ez igaz. Talán csak idő kérdése. Ezután mindketten hosszan hallgattak, a legnagyobb egyetértésben.
– Nem örülök annak, hogy te beleavatkozol ebbe – szólalt meg végül Ash.
– Ismerek pár nehézfiút. Szólhatok nekik. Elintézhetem, hogy azok a seggfejek megkapják a pénzüket, és örökre leszálljanak Bethanyről Már ha így akarod elintézni a dolgot. Feltételezem, hogy rendezni akarod a tartozást.
– Te ismersz ilyen alakokat? – hitetlenkedett Jace.
– Mi a fene, haver? Mégis milyen fickókat ismersz, akik egy ilyen helyzetet meg tudnak oldani? És igen, tedd meg, amit csak kell. Rendezni akarom a tartozást. Nem azért, mert érdekel, mi lesz a pöcsfej testvérével, hanem mert biztonságban akarom tudni Bethanyt mindentől, ami fenyegető lehet számára.
Ash megrándította a vállát.
– Sosem tudhatod, mikor lehet szükséged ilyen ismeretségekre. Amúgy is jönnek nekem egy szívességgel. Jó tőzsdetippeket adtam nekik. És elintéztem, hogy kedvezményesen megszállhassanak az egyik szállodánkban.
– Meg sem kérdezem, hogy…
– Jobban is teszed – felelte Ash vidáman.

– Amúgy sem olyan fickók, akiket meghívnál a hálaadásnapi vacsorára.
– Sejtettem. Ash arckifejezése komollyá vált.
– Mégis mennyi pénzről van szó?
– Ötezer dollárról.
– Ez minden? Jace sóhajtott.
– Bethany számára ez egy egész vagyon. Azt mondta, lehetne akár egymillió is. Házalni akart, hogy előteremtse a pénzt. Jace még mindig belesápadt a gondolatba, mi történhetett volna, ha Kate nem hívja fel, mikor Bethany betámolygott a szállóra. Vagy ha egyáltalán nem ment volna vissza oda. Még mindig kint lenne az utcán, és isten tudja, milyen veszély leselkedne rá…
– Baszki! – káromkodott Ash.
– Jézus Krisztus! Házalni?
– Igen, én is épp így reagáltam.
– Egy kibaszott póráz, az kell neki.
– Lényegében már van is – mondta nyugodt hangon Jace.
– Sehová sem mehet a biztonsági emberek nélkül, akiket felbéreltem, hogy megvédjék. Ha nem velük van, én ügyelek rá. Remélhetőleg megszűnik a fenyegetettsége, ha rendezed az adósságát. De akkor még mindig ott lesz Jack problémának.
– Továbbá, úgy tűnik, Bethany még nem igazán barátkozott meg a gondolattal, hogy egy pár legyetek.
– Meg fog. Ash felhúzta a szemöldökét.
– Nagyon magabiztosnak tűnsz.

– Mert nem is tudok a másik lehetőségre gondolni.
– Az mi lenne?
– Hogy nem lesz az életem része.
Hosszú szünet következett, majd Ash feszengeni kezdett a székében.
– Nézd, haver, valószínűleg ezzel átlépek egy határt, de…
– Nem mintha ez valaha is zavart volna bármiben – vágott a szavába Jace.
Ash felnevetett.
– Ez igaz! Nem vagyok a határok híve, különösen, ha a családról van szó.
Megint ez a szó. Család. Valóban, Ash, Gabe és Mia a családtagjai voltak. Mikor azt mondta, Mia az egyetlen élő rokona, az nem volt teljesen igaz. Gabe és Ash is a családhoz tartoztak. Mindig számíthatott rájuk. Akkor is melléje álltak, miután a szülei meghaltak. Nem is hitte volna, hogy létezik ilyen állhatatos, rendíthetetlen lojalitás.
Talán az évek során már magától értetődővé vált számára. Öreg hiba. Másoknak nem jutott ilyen feltétel nélküli támogatás. Szerencsésnek érezhette magát.
– Hogy fog ez működni? – tudakolta Ash.
– Úgy értem, Bethany és közted. Ismerlek, haver. Te meg én nagyon hasonlítunk egymásra. Akárcsak Gabe. Ugyanabból a fából faragtak minket. Szeretünk irányítani. Hatalmat gyakorolni.
Bár tudunk engedni is, számunkra az csak játék. Végeredményben mindketten tudjuk, hogy egy komoly kapcsolat a teljes és korlátlan irányításról szól. Jace bólintott, nem is próbálta cáfolni.
– Szóval hogy tervezed ezt Bethanyvel? Szerinted készen áll erre? Van egyáltalán fogalma arról, hogy is működik ez?
Mert egy másik nő, ha bepánikol, nem szalad messzire. Legfeljebb haza a lakásába. De tudod, hol keresd. Felhívhatod, vagy meglátogathatod. Megbeszélheted vele a dolgot. De Bethanyvel nem ez a helyzet. Ha megijed, lelép, és talán többé nem is látod.
– Baszki, azt hiszed, én nem vagyok tisztában ezzel? Jace mondata ingerültebbnek hangzott, mint amilyennek szánta, de tökéletesen kifejezte a bizonytalanságot, amit Bethanyvel kapcsolatban érzett. Tehetetlennek érezte ma-gát, Ash pedig épp a legnagyobb félelmére tapintott rá.
Tudta, hogy ha nem cselekszik megfontoltan, ha túlságosan nagy nyomás alá helyezi, vagy bármi olyat tesz, amivel megriasztja, Bethany köddé válhat. Eltűnik az éjszakában. Az utcákon, ahol azok a seggfejek – és még több millió sötét alak – leselkednek rá. Ott nem tudná megvédeni. Nem gondoskodhatna róla. Teljességgel képtelen lenne megóvni őt a veszélyektől, amelyek egy magányos, védtelen nőt fenyegetnek.
– Szóval, mi a terved? – kérdezte halkan Ash.
– Hogy fogod ezt véghezvinni?
– Még nem tudom – sóhajtott fel Jace.
– Basszus, bárcsak tudnám! Csak azt tudom, amit én akarok. És kurvára remélem, hogy jól fogom csinálni. Bíznom kell abban, hogy ő ugyanezt akarja és kész elfogadni is tőlem.

Csajozási tanácsok

fel