Mámor-trilógia 2. - Rajongás

huszonhetedik fejezet

Pasizási tanácsok

Jace csendben, óvatosan felkelt az ágyból, nehogy felébressze Bethanyt. Mélyen aludt. Meg sem moccant azóta, hogy kioldozta, és a karjaiban kivitte a fürdőszobába, hogy megfürdesse és gyöngéden kényeztesse, mielőtt lefekteti. Aztán ahogy a párnára hajtotta a fejét, rögtön el is nyomta az álom. Szerencsére, mivel neki így volt ideje a karácsonyi meglepetését előkészíteni.
Elszorult a torka, mikor Bethany elmondta, hogy sosem volt karácsonyfája, de még ennél is jobban bántotta, hogy ő nem állított neki fát a lakásában. Az otthonukban. De még a másik lakásban sem, ahol Bethany az ideje nagyobb részét töltötte. Pedig sosem felejtett el fát állítani, míg Mia fel nem nőtt. Minden évben elvitte a Rockefeller Centerhez is, hogy megnézzék, ahogy lágyulnak a fények a hatalmas karácsonyfán. De mikor Mia idősebb lett, és különköltözött, már nem törődött azzal, hogy fát állítson. Nem volt értelme csak a maga kedvéért megtenni, így el is feledkezett arról, hogy Bethany miatt beszerezzen egyet.
Miután Bethany elaludt, gyorsan telefonálni kezdett. Gabe, Mia és Ash hamarosan meg is érkeztek egy műfenyővel és díszekkel, majd csendben felállították és feldíszítették a fát a nappaliban. Jace égve hagyta rajta az égősorokat, hogy Bethany biztosan észrevegye reggel, ahogy felkel, és kimegy a nappaliba. Alig várta, hogy lássa az arcát, mikor megpillantja. Sőt azt is megfogadta, hogy soha többé nem lesz karácsonyuk fa nélkül.
Odament a komódjához, kihúzta a legfelső fiókot, és kivette belőle Bethany becsomagolt ajándékát. Mikor visszament az ágyba, az ablakra pillantott. Kint kezdett világosodni.
Bethany gyönyörű volt lágy hajnali fényben. A haja szétterült a párnán, az ujjai a lepedőt markolták. Édesen aludt, az ő ágyában. Ahová tartozott.
Visszabújt az ágyba, letette az ajándékot kettőjük közé és felkönyökölt, hogy nézze, ahogy Bethany alszik. Meg akarta várni, míg felébred. Szerette az álmos, elégedett tekintetét, ahogy lágyan mosolyog, mikor még félálomban van. Minden reggel így ébredt, mintha minden pillanatért hálás lenne, ami nem hasonlított a régi életére.
A szíve összeszorult, mikor arra gondolt, hogy Bethanynek valaha is az utcán kellett élnie. Bármit megtett volna, hogy kitörölje még az emlékét is. De a múltját nem tudta megváltoztatni. Abban viszont biztos volt, hogy a jövőjét meg fogja.
Pár perc múlva már képtelen volt ellenállni a kísértésnek és finoman megcirógatta Bethany arcát. Végighúzta az ujjhegyét kerek orcáján, élvezve a bőre bársonyosságát.
Bethany szempillái megrebegtek és mikor kinyílt a szeme, a pillantása azonnal találkozott az övével. A tekintete lágy volt, álomittas és olyan békés, mintha a világ legboldogabb nője lenne. Melyik férfi ne örülne, ha egy nő ilyen arckifejezéssel ébred mellette? Mintha nem is létezne más hely a földön, ahol szívesebben lenne.
– Boldog karácsonyt! – suttogta, miközben lehajolt, hogy megcsókolja.
– Boldog karácsonyt! – felelte Bethany.
Jace előhúzta a kis dobozt, és Bethany elé tette.
– Van egy ajándékom számodra. Vagyis ez az egyik ajándékom.
Bethany szeme tágra nyílt.
– Jace, megegyeztünk, hogy nem lesz ajándékozás.
A hangja őszintén ijedtnek tűnt, ami belehasított Jace szívébe. Rátette a mutatóujját Bethany ajkára, hogy elcsendesítse.
– Nem, te mondtad, hogy nem kell ajándék. Én soha nem mondtam ilyet.
– De nekem semmim sincs, amit adhatnék neked – vágta rá felindultan Bethany. Jace elmosolyodott, a szíve ellágyult.
– Azután, amit tegnap éjjel adtál nekem, hogy mondhatod ezt ma reggel?
Bethany elpirult és lesütötte a szemét. Jace ezt nem hagyhatta. Felemelte az állát, hogy újra a szemébe nézzen.
Bethany, amit nekem adtál, értékesebb bárminél, amit valaha is adhatnék neked. Nekem adtad a bizalmadat. Nekem adtad magadat. Bethany megint elpirult, de a szemében öröm csillogott.
– Most nyisd ki az ajándékodat! Ezt külön akartam neked odaadni. Bethany feltápászkodott és törökülésben leült a képdobozzal szemben. Úgy méregette, mintha attól félne, hogy még megharapja. Aztán félénken levette róla a masnit és kibontotta a csomagolást.
Csak második próbálkozásra sikerült kinyitnia a dobozt, és kivette belőle az összetekert bőr nyakláncot, amelyet egy hatalmas, könnycsepp alakú gyémánt díszített középen, hogy belesimuljon a nyaka hajlatába. Jace sokáig kereste a megfelelő ékszert. Ez nem csupán nyaklánc volt. Jóval több annál. Birtokmegjelölés. A tulajdonjogának bizonyítéka. Valójában egy nyakörv. Nem mintha ezt most el akarta volna mondani Bethanynek. Majd később, mikor már biztonságban érzi magát a kapcsolatukban. Egyelőre megelégedett azzal, hogy ő tudja, és hogy Bethany viselni fogja.
Sokáig keresgélt a gyémánt nyakláncok között. Látott csinos mintákban elrendezett, szépséges drágaköveket. De nem talált köztük egyetlen olyat se, ami illett volna Bethanyhez, míg rá nem akadt erre a rusztikus bőr nyakláncra. Ő tetette rá a könnycsepp alakú gyémántot, mert ettől az egyszerű bőrszalag elegáns és drága külsőt kapott, ami jobban illett a nőhöz, akit a magáénak tartott.
– Jace, ez csodaszép! – suttogta Bethany.
– Felteszed rám? Bethany odanyújtotta neki a nyakláncot, és mikor Jace elvette, megfordult, odatartva a hátát. Hátranyúlt, hogy felemelje a haját, Jace pedig a nyakába tette és bekapcsolta a nyakláncot. Tökéletesen állt rajta, szépen hozzásimult vékony nyakához.
Mikor megfordult, Jace teljes pompájában láthatta rajta az ékszert. Lenyűgöző volt. A farka keményedni kezdett és a teste éledezett, mikor látta a nyakörvét Bethany nyakában. Most már az övé volt, és ezt az egész világ tudomására hozta.
A bőrszalagok finom mintában keresztezték egymást, körbeölelve Bethany nyakát. A közepén ragyogó gyémánt kecsessé és kifinomulttá tette az ékszert. Épp olyan volt, mint Bethany. Egyszerűen tökéletes. Bethany volt tökéletes.
– Azt akarom, hogy mindig viseld – szólt Jace halkan.
– Soha ne vedd le. Ígérd meg ezt nekem!
Bethany szeme elkerekedett, de az arca boldogan ragyogott.
– Ígérem!
Jace odahajolt hozzá és megcsókolta, hosszan és szenvedélyesen, míg mindketten levegőért kapkodtak.
– Vedd fel az egyik köntösömet, nehogy megfázz. Begyújtok a kandallóba, és kibonthatod a többi ajándékodat is. Bethany elhúzta a száját.
– Bárcsak ne vettél volna nekem ajándékokat!
Jace kajánul vigyorgott.
– Ez van, bébi! Hozzá kell szoknod, hogy minden adandó alkalommal kényeztetni foglak.
Nekem az az ajándékom, hogy karácsonyi ajándékot adhatok neked. Ha boldognak látlak, az a legszebb ajándék, amit csak kívánhatnék. Ha végre láthatom, hogyan bontod ki az ajándékaimat, ez lesz életem legszebb karácsonya. Jace-t is meglepte, ahogy Bethany a nyakába ugrott, olyan lendülettel, hogy ledöntötte az ágyra. Szorosan megölelte és elborította az arcát csókokkal.
– Köszönöm! Nem is tudod, milyen sokat jelent ez nekem! – suttogta.
Jace gyöngéden rámosolygott, és hátrasimította a tincseket a homlokából.
– Nem olyan sokat, mint amennyit te jelentesz nekem. Ezt garantálom – mondta, és megpaskolta Bethany fenekét.
– Most pedig keljünk fel. Van egy meglepetésed a nappaliban.
Bethany hatalmasat sóhajtott.
– Jaaace! – mondta elnyújtott, dorgáló hangon, de Jace csak mosolygott és legördítette magáról.
– Gyere! Karácsony napja van, ideje felkelni, hogy ünnepelhessünk! Bethany mosolygott, a szeme izgatottan csillogott. Noha ő nem akart ajándékokat, Jace-nek esze ágában sem volt kihagyni az alkalmat, hogy az első közös karácsonyukat a lehető legboldogabbá tegye.
Adott egy köntöst Bethanyre, nehogy megfázzon. De nem akarta, hogy felöltözzön, mert úgy tervezte, a nap hátralévő részét az ágyban töltik, miután Bethany megnézte a karácsonyfát és kibontotta az ajándékait.
Magára kapott egy pizsamanadrágot, aztán kézen fogva kivezette Bethanyt a nappaliba. Bethany lába a földbe gyökerezett, mikor megpillantotta a karácsonyfát, rajta több száz fehér égővel, és alatta a jókora halom ajándékkal. Könnyek szöktek a szemébe és eltátotta a száját a meglepetéstől.
Jace-hez fordult, az arckifejezése egyszerre volt döbbent és boldog.
– Ezt mégis hogy csináltad? Ó, Jace, ez gyönyörű! Imádom! Jace magához ölelte és megcsókolta a homlokát.
– Boldog karácsonyt, kicsim! Most pedig nyisd ki az ajándékaidat!
Bethany odarohant a fához, épp úgy, ahogy a gyerekek szoktak karácsony reggelén. Jace szíve belesajdult, mikor arra gondolt, hogy sosem volt még ilyen élménye az életében, és egyszerre boldog is volt, hogy ő lehetett, aki megadta ezt neki.
– Olyan gyönyörűen vannak becsomagolva, hogy nem is akarom kibontani őket – mondta szomorkásán Bethany, mire Jace felnevetett.
– Az a legjobb rész, mikor olyan gyorsan téped le róluk a papírt, amilyen gyorsan csak tudod.
Bethanynek nem volt szüksége több bátorításra, nekiállt kibontani a csomagokat, és boldogan kiáltott fel, mikor egyenként megtalálta az ajándékokat. Legjobban a cipőknek örült. Jace féltucatnyi dögös, csillogó magassarkút vett neki, mert emlékezett rá, hogy mikor először elmentek vásárolni, Bechanyt leginkább a cipők nyűgözték le. Vágyakozva nézte őket, aztán az árcédulát látva összerezzent. A másik kedvence egy hatalmas kosárnyi ínyenc forrócsokoládé-por volt, különféle ízekben, a tejcsokitól a fekete csokoládéig. Miután mindegyik ajándékot kibontotta, Jace nyakába ugrott, és mindketten a padlón kötöttek ki. Jace a hátán feküdt és nevetett, miközben Bethany megint összevissza csókolta.
Jace felnézett rá, és gyönyörködött boldog mosolyában, örömtől csillogó tekintetében.
– Meg kell hogy mondjam, ez életem legszebb karácsonya – szólt halkan.
– Állj, ez az én szövegem! – tiltakozott Bethany.
– De te hogy mondhatod ezt? Hiszen én nem is adtam neked semmit.
Jace makacsul rázta a fejét.
– Minden, amire vágytam, itt van a karomban. Te, ahogy mosolyogsz, és úgy nézel rám, mintha a világot tettem volna a lábaid elé. Ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna

Csajozási tanácsok

fel