Mámor-trilógia 2. - Rajongás

harminchatodik fejezet

Pasizási tanácsok

– Még mindig semmi hír Kingstonról? – kérdezte komoran Jace.
– Nincs, uram – vágta rá Kaden.
– Elküldtem Trevort körülnézni azokra a helyekre, ahol korábban megfordultak Bethanyvel, mikor még az utcán élt. De sehol nem bukkant a nyomára, és a lakásba se ment vissza. Jace felsóhajtott.
– Rendben. Tájékoztasson, ha van valami hír. Megszakította a hívást és hátradőlt a székében. Mikor felnézett, megpillantotta az ajtóban Asht, aki gondterhelten figyelte.
– Gond van? – kérdezte Ash, miközben belépett az irodába és leült Jace-szel szemben az egyik székre. Jace billegette a fejét.
– Igen is, meg nem is. Közben alaposan szemügyre vette Asht. Bár a családja általában csak az ünnepek előtt zaklatta, az idén még az új évben is az agyára mentek, amitől érthető módon elég rosszkedvű volt.
– Akarsz róla beszélni? – kérdezte Ash.
– Nincs nagyon miről. Kingston még mindig nem került elő. Ami nem baj, nehogy félreérts. Boldog lennék, ha örökre eltűnne Bethany életéből. De Bethany halálra aggódja magát miatta, és ez kezdi teljesen kikészíteni.
– Nem ment el bulizni Miával és a barátnőivel? Jace önkéntelenül elmosolyodott, mikor eszébe jutott, milyen édes és vadító volt Bethany becsípve. A teste éledezni kezdett, ha csak arra gondolt, milyen szenvedélyesen szeretkeztek azon az éjszakán.
– De, egy héttel ezelőtt. Nagyon jól érezte magát. Iszonyúan becsípett, és azt akarta, hogy basszam meg a tűsarkú cipőjében – felelte vigyorogva Jace. Ash a fejét csóválta.
– Ez nem szép tőled, haver! Megértettem, hogy már nem is ábrándozhatok róla, de ahogy így lefested előttem, ahogy ott dülöngél előtted, spiccesen, dögös tűsarkúban… Jace felemelte a kezét, és magában örült, hogy már viccelni tudnak azon, hogy mindketten lefeküdtek Bethanyvel.
– A gond az, hogy miután kijózanodott, és újra megbasztam – tette hozzá, csak hogy cukkolja Asht, aki erre megint fintorgott, mire ő vigyorogva folytatta.
– Szóval a gond az, hogy míg Miával és a csajokkal bulizott, nem gondolt Jackre. Akkor sem, amikor velem szeretkezett. És mikor rádöbbent, hogy nem gondolt rá, gyötörni kezdte a bűntudat. Most pedig csak még jobban aggódik miatta, mert köddé vált.
– Ez gáz – mormolta maga elé Ash.
– Ez a Kingston mekkora seggfej!
– Ki tudja, talán épp helyre akarja hozni a dolgokat. Köztünk szólva, az érzései Bethany iránt nem csupán testvéri szeretetből fakadnak. Bethany ezt nem is tudja, mert nagyon naiv ilyen dolgokban. Ő úgy tekintett rá, mint a bátyjára. Ebben teljesen biztos vagyok. Ennél többet nem érzett iránta. Jack viszont úgy tekintett rá, mint nőre. Egy nőre, akit meg akart kapni, és persze nem tetszett neki, hogy Bethany összejött velem, mert elvettem tőle. Szóval szerintem vagy magában fortyog, és látni se akarja Bethanyt, miután már nem kaphatja meg, vagy tényleg egyszer végre helyesen cselekszik és kiszáll Bethany életéből, hogy továbbléphessen, és végre boldog legyen. Csakhogy Bethanynek hiányzik, és aggódik érte.
– Hát ez szar ügy, haver – jegyezte meg Ash.
– Az. Szeretném, ha Bethany boldog lenne, ehhez viszont az kell, hogy tudja, hogy Jack biztonságban van és van hol aludnia, van mit ennie.
– Akkor mit fogsz csinálni? Jace megrántotta a vállát.
– Ha én azt tudnám! Mindenesetre Kaden és Trevor szemmel tartják. Csak azt nem szeretném, hogy Jack felbukkanjon a közelében úgy, hogy egyikünk sincs mellette. Nem bízom benne. Különösen azok után nem, amit legutóbb művelt Bethanyvel. Ash felvonta a szemöldökét.
– Mégis mit csinált? Volt valami konkrét dolog, vagy csak általánosságban érted?
– Nem mondtam el neked – mormolta Jace.
– Elfelejtettem, hogy nem is tudsz arról, mi történt azon a napon, amikor majdnem örökre elvesztettem Bethanyt. Jesszus! Az tényleg kibaszott nagy gáz volt.
– Mi a fene történt? Jace felsóhajtott, és hátradőlt a székében.
– Jack megjelent nála a lakásán, miután hazavittem munkába menet. Kaden felhívott, hogy Jack odament. Úgyhogy elrohantam hozzá, de őt már nem találtam a lakásban, csak egy hátizsákot, tele drogokkal. Több ezer dollár értékben.
– Mi a franc?
– Igen, én is pont ezt kérdeztem. És mikor Bethany megjött, igazi seggfejként viselkedtem vele. Elvesztettem a fejem. Olyasmiket mondtam, amiket nem gondoltam komolyan, mintha azt éreztetném vele, hogy neki semmije sincs. Elrohant, mielőtt megállíthattam volna. A délután hátralévő részében alig voltam magamnál, mert nem találtam sehol. Aztán a portás hívott, hogy visszament a lakásába, de mire odaértem, megint eltűnt. Ez után az én portásom hívott, hogy ott van, de nem akar bemenni, és ott áll leint az esőben, szarrá ázva és csonttá fagyva.
– Baszki! – mormolta Ash.
– Várj, a java még csak most jön. Ash felhúzta a szemöldökét.
– Ajjaj!
– Szóval, hazaértem, és kurva nagy kő esett le a szívemről, hogy még ott találtam. De csak állt kint az esőben, zokogva, és azt magyarázta, hogy én rosszat teszek neki. Jace elhallgatott. Össze kellett szednie magát. Még mindig élénken élt benne annak az éjszakának az emléke. Az, amibe csaknem belehajszolta Bethanyt. Még mindig beleremegett a térde, ha csak eszébe jutott. Nem sokon múlott, hogy örökre elveszítse. Annyira a megszállottja volt, hogy a józan eszének búcsút mondhatott a közelében. Az ösztöne azt parancsolta, hogy tartsa szorosan maga mellett, és teljes mértékben vegye át az irányítást fölötte.
– A korábbi beszélgetésünk miatt szomorkodott. De akkor még nem tudtam, hogy a drágalátos Jack hozta azt a cuccot a lakásába. Épp ő, akinek vigyáznia kellett volna rá. Erre odahozza azt a szart, aminek Bethany a rabja volt, mint valami kis figyelmességet.
– A kurva életbe! – morgott Ash.
– Bethany megmondta neki, hogy nem kell neki, ő mégis otthagyta. És amikor visszament a lakásba, miután kint bolyongott az esőben, zokogva, azért, amit én mondtam neki, majdnem bevett egy tablettát. Már a szájában volt, le akarta nyelni, de ekkor rádöbbent, mit csinál, és az egész fiolányi gyógyszert beleöntötte a lefolyóba.
– Jól tette! – helyeselt Ash.
– Igen. Bethany erős. Azt hiszi, hogy gyönge, de kurva nagy erő van benne.
– És mi történ ezután?
– Annyira összetört attól, amit majdnem megtett, hogy azért jött a lakásomra, hogy szakítson velem. Kész volt visszatérni a korábbi életéhez, mert akkor legalább tudta, hogy ki ő és mi a sorsa. Azt gondolta, nem elég jó nekem. És nem akarta tovább elviselni azt az érzelmi zűrzavart, amit a kapcsolatunk okozott benne.
– Basszus, haver, ez nagyon szarul hangzik. Sajnálom…
– Utólag visszagondolva, talán így volt a legjobb számunkra. Így legalább meg kellett hallgatnom, és megtudtam többet a múltjáról, és arról, miért olyan kibaszott lojális Kingstonhoz. De akkor ez rohadtul fájt, és még most is halálra rémülök, ha arra gondolok, milyen közel álltam ahhoz, hogy elveszítsem.
– Szerelmes vagy Bethanybe – jegyezte meg halkan Ash.
– Igen, szerelmes vagyok belé. Vagy ez nem egyértelmű?
– Úgy értem, ő az igazi számodra. Elismerem, hogy korábban voltak kétségeim, de ő az, haver. És örülök mindkettőtöknek. Sajnálom, hogy az elején felbujtottalak ellene. Ezért bocsánatkéréssel tartozom Bethanynek is. Jace rámosolygott Ashre.
– Igen, ő az igazi. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kurva gyorsan bele lehet szeretni egy nőbe, de basszus, ez olyan volt, mintha villám csapott volna belém. A világon ez a legjobb és a legrosszabb érzés. Nem valami fasza dolog ennyire odáig lenni egy nőért, és azt a bizonytalanságot érezni, hogy ha nem csinálom jól, elveszítem.
kép– Kösz, de én ebből nem kérek – jegyezte meg keserűen Ash.
– Úgy néz ki, én maradok egyedül, aki még tartja magát a „játssz keményen, élj szabadon” jelmondatunkhoz.
– Seggfej! Várj csak, míg veled is megtörténik. Gabe-bel szénné fogjuk röhögni magunkat. Ash felhorkant.
– Arra aztán várhattok!
– Na, mi van az őrült családoddal? Még mindig az agyadra másznak? Ash felsóhajtott.
– Nem is akarok róluk beszélni. Tönkrevágja a napomat. Jace figyelmesen nézett rá, várva, hogy mesélni kezdjen.
– Csak a régi szar sztori. Állítólag a nagyapám nincs jól. Bármikor bedobhatja a törülközőt. Nem mintha nem ezt szajkózná már évek óta. És szeretné, ha a drága szerető családja ott lenne mellette a halálos ágyánál. Anyám és apám csak amiatt aggódik, hogy ha nem megyek el én is, akkor kitörli őket a végrendeletéből, ezért nyaggatnak folyton, hogy menjek el hozzájuk, és jópofizzak a klán többi tagjával. Éhes piócák, egytől egyig. Jace-t kirázta a hideg.
– Sajnálom, haver. Ez nagy szívás,
– Nekem mondod!
– És megmondtad nekik, hogy elmehetnek a picsába? Ash elhallgatott és lehajtotta a fejét.
– Megmondtad nekik, ugye? – kérdezte Jace előredőlve. Ash felsóhajtott.
– Kedvelem az öreget. Ő az egyetlen, aki valaha is törődött velem. Ha csak anyámról, apámról meg a testvéreimről lenne szó, azonnal megmondtam volna nekik.
– Jesszus, ugye nem teszed meg nekik? Nem fogsz jópofizni velük a nagyapád kedvéért?
– Még nem tudom, mit fogok csinálni. Nem döntöttem el. Jövő hétre meghívtak vacsorára. Nagyapa is ott lesz. Az egész kibaszott család.
– Veled megyek! – vágta rá Jace.
– És Gabe és Mia is. Ash hálásan nézett fel rá melegen csillogó, zöld szemeivel.
–Tudod, hogy szeretlek benneteket. Mindig mellettem álltatok, ezt sosem felejtem el. De neked és Gabe-nek már ott van Mia és Bethany. Egyiküktől sem várnám el – ahogy tőled és Gabe-től sem hogy elkísérjen a viperafészkembe.
– Baromság! – vágta rá Jace.
– Mi vagyunk a családod. Az igazi családod! És nem hagyjuk, hogy egyedül állj ki ellenük.
– Már nagyfiú vagyok. Tudom kezelni a hülyeségeiket. De nem szeretném se Miát, se Bethanyt kitenni az aljas játékaiknak. Még akkor is rosszindulatúak, ha nincs rá okuk. El tudod képzelni, mit művelnének Bethanyvel, ha megtudnák a múltját? Gondolkodás nélkül cafatokra tépnék. Valóban ezt szeretnéd, mikor még friss a kapcsolatotok? Jace a fejét rázta.
– Persze hogy nem! De őt nem kell magunkkal vinnünk. Majd én megyek veled, ő pedig otthon marad addig. Vagy Mia vele marad. Csak azt nem szeretném, hogy tök egyedül menj, védtelenül. Ash felállt.
– Ezt nagyra értékelem, haver. Jobban, mint gondolnád. De vannak dolgok, amiket egyedül kell csinálnom. Mint ez is. Majd én elmegyek. És megértetem velük, hogy már nem baszakodhatnak velem úgy, mint régen. Nagyapa kedvéért elmegyek, de a többiek kinyalhatják a seggemet.
– Rendben. Ha meggondolnád magad, Gabe és én veled megyünk, kérés nélkül.
– Igen, tudom. És köszönöm. Ash elindult az ajtó felé, majd megfordult.
– Akarod, hogy megkérdezzem az ismerőseimet, hogy Kingston megint kölcsönkért-e, vagy hogy bajban van-e? Szólhatok nekik, hátha kiderítenek valamit. Talán még azt is, hol bujkál. Jace habozott, de végül megrázta a fejét.
– Nem. Néha jobb nem tudni az igazat. Sosem szeretnék hazudni Bethanynek, és tudom, hogy ha Jack bajban lenne, biztosan hazudnék neki. Nem akarnám, hogy bárhogy is belekeveredjen. Jobb, ha egyikünk se tud róla. Ash bólintott.
– Rendben. De szólj, ha meggondoltad magad!
– Ígérem. És Ash, majd számolj be, hogy mentek a dolgok, oké? Majd összejövünk, miután találkoztál az eszelős családoddal. Te, én, Gabe, Mia és Bethany, és együtt vacsorázunk.
– Jól hangzik! Majd megbeszéljük! Jace nehéz szívvel figyelte, ahogy Ash kimegy. Az édes hármasaik egyáltalán nem hiányoztak neki, de Ash igen. Fura volt, hogy éveken át olyan közeli barátok voltak, hogy szinte mindent megosztottak egymással, és most hirtelen mennyire más lett az élet. Alig látta Asht, mióta megismerte Bethanyt. Gabe-hez hasonlóan ő is a szerelmével volt elfoglalva, Ash pedig kiszorult a belső körből, amelynek addig nagyon fontos része volt. Az irodai telefonja megcsörrent, és felvette. Pár perccel később feldúltan szitkozódva rontott be Gabe irodájába.
– Mi a fasz történt a párizsi projekttel? – vonta kérdőre Gabe-et.
– Épp most hívtak, hogy a legnagyobb befektetők közül kerten kiszálltak.

Csajozási tanácsok

fel