Mámor-trilógia 2. - Rajongás

harminckilencedik fejezet

Pasizási tanácsok

– Mr. Crescwell, sajnálom, hogy zavarnom kell, de sürgős hívása van egy bizonyos Kaden Ginsbergtől. Mondtam neki, hogy tárgyalása van, de ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen beszélnie kell magával – szólt be a kihangosítón Eleanor, a titkárnő.
Jace felpattant a székéből, és elindult kifelé az irodából, ahol Gabe- bel és Ashsel épp konferenciahívásban voltak a párizsi hotel befektetőivel. Gabe és Ash is meghökkenten felugrottak a helyükről, de Jace egyetlen szó nélkül elrohant.
– Crestwell! – szólt bele a telefonba idegesen, miután az irodájába ért.
– Mr. Crestwell, azonnal a Roosevelt-kórházba kell mennie, amilyen gyorsan csak tud – vágott bele Kaden bevezetés nélkül.
Jace-ben megfagyott a vér, le kellett ülnie, mielőtt összeesett volna.
– Mi a fene történt?
– Miss Willisről van szó. Reggel felhívtam, hogy szóljak neki, hogy Kingston visszajött a lakásba. Odajött, én pedig felkísértem és mellette is maradtam. Aztán kiküldött az ajtó elé, hogy egy pár percig négyszemközt beszélhessenek. Mikor visszamentem a lakásba, ott találtam őt a padlón fekve, eszméletlenül.
– Micsoda? – mennydörögte magán kívül Jace.
– Uram, nagy baj van. A kisasszony nincs jól. Úgy tűnik, túladagolás.
Jace összeroskadt. Annyira elfogta a pánik, hogy se gondolkodni, se megszólalni nem tudott. Túladagolás? Szent isten! Talán Bethany megpróbálta megölni magát? És ő hajszolta ebbe bele?
– Túladagolás? – kérdezte rekedten.
– Biztos benne?
– Nem tudok biztosra semmit. Azonnal mentőt hívtam, mert már alig lélegzett. Halálra rémültem. Mesterségesen kellett lélegeztetnem, míg a mentők kiértek. Már alig volt pulzusa. Mikor a mentők megjöttek, intubálták és olyan gyorsan elszállították, ahogy csak tudták. Most robogunk a kórház felé. Pár perc és odaérünk.
– Ott találkozunk! – felelte Jace és megszakította a hívást.
Felpattant a székéből és kirohant az irodából, de beleütközött Gabe- be és Ashbe, akik az ajtóban állva vártak rá.
– Mi történt? – kérdezte Ash. Bethany útban van a kórház felé. Nagy baj van – nyögte ki Jace.
– Túladagolás.
– Jesszus! – kiáltott fel Gabe.
– Oda kell mennem hozzá – mondta fájdalmas hangon Jace, és megpróbált utat törni magának a barátain keresztül.
– Egy frászt! Nem fogsz ilyen állapotban vezetni – közölte vele Ash, megragadva a karját.
– Gabe és én odaviszünk.
– Nem érdekel, ki vezet. Csak vigyetek oda, most azonnal! – kiabálta Jace.
– Nyugodj meg, haver – szólalt meg Gabe.
– Most higgadtnak kell lenned. A legkevésbé sem hiányzik, hogy most elveszítsd a fejed. Légy erős, Bethanyért. Elviszünk hozzá. Ash, hívd a sofőrt! Az enyém készenlétben van. El akartam vinni Miát ebédelni a tárgyalás után, ezért a közelben várakozik. Szólj neki, hogy most azonnal álljon a bejárathoz.
– Mégis hogy a francba nyugodhatnék meg, ha én műveltem ezt vele? – mondta elgyötört hangon Jace.
– Jesszus! – fakadt ki újra Gabe.
– Induljunk, erre most nincs időnk! – vágott közbe Ash.
Kirohantak az épületből, ahol már várta őket a kocsi. Gabe előre ült, és eligazította a sofőrt, miközben Jace és Ash beültek a hátsó ülésre.
Jace agya teljesen tompa volt. A szíve a torkában dobogott. Csak a bénító rettegést érezte, semmi mást. Úgy fojtogatta, hogy alig kapott levegőt. Még sosem volt ennyire maga alatt. Csakis az előző estére tudott gondolni, Bethany szomorú arcára, kétségbeesett tekintetére, mikor a szemére vetette, hogy nem bízik benne, és soha nem is bízott meg benne. Arra, hogy azt mondta, el akar költözni tőle. És hogy nem akar vele aludni.
Közben bevillantak az agyába régebbi emlékképek is. Eszébe jutott Bethany, ahogy az első este a partin megpillantotta. A gyönyörű szeme. A lélegzetelállító mosolya. Az, ahogy beleborzong az érintésébe. És mindezt most egyetlen pillanat alatt elveszítheti, mert hatalmas seggfejként viselkedett. Megelőzhette volna ezt az egészet, ha vele marad ma reggel. Meg kellett volna beszélniük. Meg kellett volna értetnie Bethanyvel, hogy ő a legfontosabb dolog az életében. De nem tette, és talán nem is lesz több lehetősége rá, mert Bethany épp az életéért harcolt egy kurva mentőautóban, útban a kórház felé.
– Jace, haver, vegyél levegőt! – szólt rá halkan Ash.
– Tartanod kell magad! Erősnek kell lenned, Bethanyért.
Jace felnézett a barátjára. A teste annyira elzsibbadt, hogy már nem is érezte.
– Én tettem ezt vele. Édes istenem, én hajszoltam ebbe bele. Te ott voltál. Tudod, hogy viselkedtem. Mindkettőtökkel.
– Ezt nem gondolhatod! Ne hibáztasd magad! Le kell higgadnod, amíg meg nem tudjuk, mi történt pontosan.
– Kaden azt mondta, alig lélegzett.
Mesterségesen kellett lélegeztetnie, míg a mentők kiértek és intubálták. Kaden mondta, hogy túladagolás lehet. És erre még azt mondanád, hogy ne hibáztassam magam? Ha láttad volna, mennyire összetört és szomorú volt azok után, amit tegnap este műveltem kettőtökkel, nem mondanád ezt. Nem mondanád, hogy semmi közöm ahhoz, amit tett. Ez csakis az én saram, haver. Magára hagytam reggel, pedig jól tudtam, hogy ott kellett volna maradnom vele, és megbeszélni a dolgokat. Mégis ott hagytam, mert időt akartam adni neki. Előrébb helyeztem a munkát, mint őt, és azt, hogy rendbe hozzam kettőnk közt a dolgokat. Abban a tudatban hagytam őt, hogy még mindig nem bízom benne. Te nem láttad reggel. A szeme be volt dagadva, mert egész éjjel sírt. Lefeküdtünk az ágyba, és egész éjjel hátat fordított nekem. Basszus, el akart menni még tegnap este, de én nem engedtem. Nem akart velem aludni, de azt se hagytam neki. Ezért mellettem feküdt, és egész éjjel sírt, mert egy arrogáns pöcs vagyok, aki a semmitől teljesen bepöccent.
– Haver, le kell higgadnod! – figyelmeztette Gabe, majd hátrafordult és szigorúan nézett rá.
– Nem tudod, mi történt. Egyikünk sem tudja. Nem kezdhetsz el elméleteket gyártani, míg oda nem érünk, és míg Bethany saját szájából nem hallod a magyarázatot. Nem teheted ezt vele.
– De alig lélegzett! – nyögte fájdalmasan Jace.
– Talán már nem is lesz életben, mire odaérünk. Istenem, nem veszíthetem el őt! így nem! A kurva életbe is, igaza volt, mikor azt mondta, hogy nem teszek jót neki. Próbálta elmagyarázni nekem. És tudtam is, mit tesz vele a kapcsolatunk. Egyszer már majdnem megtette a legrosszabbat. Majdnem bevett egy tablettát, mikor legutóbb megbántottam. De én makacsul ragaszkodtam hozzá, mert túl önző vagyok althoz, hogy elengedjem. Csak a saját vágyaimat és szükségleteimet néztem, és nagyobb szükségem van Bethanyre, mint a levegővételre.
– Most már elég! – szólt rá Ash.
– Míg meg nem tudjuk, mi történt, nem gyárthatsz ilyen elhamarkodott következtetéseket.
Bethanynek szüksége van rád, haver. Most még jobban, mint valaha. Bármi is történt vele, biztos nem volt jó, és most szüksége van támaszra. Mindent helyre tudsz hozni. Csak azt ne tedd, hogy már most feladod, és nyomod ezt a hülye dumát, hogy jobb neki nélküled. Nem gondolhatod komolyan, hogy tényleg jobb lenne neki az utcán, azzal a barom Kingstonnal, aki nyilvánvalóan leszarja, milyen nyomorúságos az élete? A fenébe is, hiszen drogot adott neki! Talán inkább vele kellene maradnia?
– Jobbá tehetem Bethany életét. Csak nem feltétlenül kell a részének lennem – felelte lemondóan Jace.
– Megbántottam őt. Újra és újra. Ilyesmi senkinek sem hiányzik. Adhatok neki jobb életet, aztán hátralépek. Hagyom, hogy maga döntse el, mihez kezd. Gondoskodom róla, hogy mindene meglegyen, amire szüksége van. De egyvalamire biztosan nincs szüksége… rám.
– Komolyan mondom, jól seggbe rúglak, ha most nem fogod be – mordult rá Gabe.
– Nem ez a megfelelő alkalom, hogy sajnáltasd magad. Légy férfi, és légy a támasza!
Tudd meg, hogy mi történt, aztán oldd meg a helyzetet. Bethany törékeny, most pedig még inkább az lesz. Nem képtudjuk, miért tehette ezt. Rengeteg kérdésre nem tudjuk még a választ. És amíg meg nem kapjuk ezeket, rád van a legnagyobb szüksége. Arra, hogy mellette légy, támogasd és szeresd.
Jace elhallgatott. Behunyta a szemét, és maga elé képzelte Bethany élettelen testét, hogy ezzel büntesse magát. A sápadt arcát, az éjszakai sírástól még mindig karikás szemét. Azt, hogy abban a tudatban halt meg, hogy nem szereti, és nem bízik meg benne. Hogy már soha nem mondhatja el neki, hogy ő a legfontosabb dolog az életében, és hogy mennyire szereti.
Bethany volt a mindene, ezt mindenképpen meg kellett értetnie vele. Gabe-nek igaza volt. Bármi is történt kettejük közt, akármilyen okból is tette ezt Bethany, szüksége volt rá. Nem fogja elengedni őt, hacsak nem őszintén ezt akarja, és azt mondja neki, hogy nincs szüksége rá, sem a szerelmére. De még altkor is gondoskodni fog róla. Még úgy is, ha megszakad a szíve a fájdalomtól, hogy nem lehet többé az élete része.
– Feleségül fogom venni, amilyen hamar csak lehet – mormolta Jace maga elé.
– Istenemre mondom, ha túléli ezt, feleségül veszem, és az életem minden egyes hátralévő napját azzal töltöm, hogy bizonyítsam neki a szerelmemet.
– Ez már lényegesen jobban hangzik! – szólalt meg Ash.
Jace elgyötört tekintettel nézett fel rá.
– Sajnálom, haver! Jobban, mint gondolnád. Nem is feltételeztem rólad, hogy a hátam mögött kavarsz vele. Csak szar napom volt, és eldurrant az agyam. Csak bele akartam marni valakibe, és te meg Bethany épp ott voltatok.
Ash ingerülten felfortyant.
– Ezen már túl vagyunk! Tegnap este már bocsánatot kértél. Nem mondom, hogy még egyszer eljátszhatod velem ugyanezt, de megegyeztünk, hogy minden oké. Már csak Bethanyvel kell elsimítanod a dolgokat.
– Igen – mondta halkan Jace.
– Csak legyen rá módom! Istenem, ne engedd, hogy meghaljon! Élnie kell! Túl kell jutnunk ezen. Kérlek, istenem, ne engedd meghalni!
A hangja elcsuklott a fájdalomtól. A mellkasára akkora nyomás nehezedett, hogy már alig bírta elviselni. Nem veszíthette el Bethanyt. Így nem. Az nem létezik! Nem élné túl, ha most meghalna.
– Szüksége lesz segítségre – szólalt meg halkan Gabe.
– Ha tényleg megpróbálta megölni magát, szakember kell neki. És terápia.
– Mindent megkap tőlem, amire csalt szüksége lesz a felépüléshez – jelentette ki Jace.
– Tart, ameddig tart. De végig mellette leszek, és soha többé nem hagyom magára.
A kocsi lefékezett a kórház bejárata előtt és Jace kiugrott. Ahogy berohant az ajtón, összetalálkozott Kadennel, és megragadta a nála jóval magasabb férfi nyakán az inget.
– Hol van?
– Bent a sürgősségin. Most próbálnak segíteni rajta – felelte Kaden.
– Az orvos csak egy percre jött ki, kérdezte, hol vannak a hozzátartozói. Mondtam, hogy már úton. Azt mondta, egész biztosan túladagolás volt, de nincs magánál, hogy beszélni tudjanak vele, és megkérdezzék, mit vett be és mennyit.
– Bassza meg! – mennydörögte Jace.
Elengedte Kadent és a recepciós pulthoz ment. A nővér gyanakodva méregette.
– Bethany Willis – harsogta.
– Látni akarom, most azonnal! A nővér felállt és megkerülte a pultot. Közben Ash és Gabe is beérték Jace-t, és megálltak mögötte.
– Uram, az orvosok most próbálnak segíteni rajta. Idekint kell várakoznia.
– Egy frászt fogok kint várni! Vigyen be hozzá most! Látnom kell őt. Nem fog egyedül meghalni. Mellette kell lennem!
A nővér segítségkérőén pillantott Ashre és Gabe-re, hogy nyugtassák meg Jace-t, de szerencsére egyikük sem szólt semmit. Mereven bámultak a nőre, biztosítva őt arról, hogy teljes mellszélességgel a barátjuk mögött állnak.
– Belinda, engedje be! – szólalt meg egy idősebb orvos pár méternyire tőlük.
Jace azon nyomban feléje fordult.
– Bethany jól van? A szíve a torkában dobogott. A lába remegett, alig bírt állni. Dermesztő rettegés járta át, a csontjai mélyéig. Mi van, ha az orvos azért jött Iá, hogy közölje vele, hogy Bethany meghalt?
– Kérem, kövessen! – mondta halkan az orvos.
Jace utánament, és minden egyes lépésnél elfogta a rémület. Az orvos bevezette egy szobába. Bethany az ágyon feküdt, sápadtan, némán. Körülötte orvosok és nővérek hada nyüzsgött. Egy cső volt a torkában és egy az orrában is. Valami borzalmasan kinéző dolgot fecskendeztek épp bele az orrszondán keresztül.
– Életben van még? – nyögte Jace.
– Egyelőre sikerült stabilizálnunk az állapotát, de még mindig nincs eszméleténél – mondta az orvos.
– Nem tudjuk, mit vett be, és mennyit, így csak sötétben tapogatózunk. Megpróbáltuk feléleszteni, hogy elmondhassa, mi történt, de eddig nem jártunk sikerrel. Talán magának menni fog.
Jace az ágyhoz sietett és az egyik nővér ellépett előle, hogy odaengedje Bethanyhez.
Felemelte ernyedt kezét és a két tenyere közé fogta. A szájához emelte, hogy megcsókolja. A könnyek égették a szemét, próbálta lenyelni őket, és mélyeket lélegzett, hogy ne veszítse el az önuralmát.
– Bethany, kicsim, fel kell ébredned! – szólt hozzá halkan.
– Beszéljen hozzá hangosabban! – javasolta az orvos.
– Tudom, hogy az ösztöne azt súgja, legyen gyöngéd, de Bethanynek most magához kell térnie.
Jace fölé hajolt, megcsókolta a homlokát és hátrasimította összekuszálódott tincseit.
– Bethany, kicsim, hallasz engem? Fel kell ébredned, és beszélned kell hozzám! Nagyon aggódunk érted, szívem. Gyere vissza hozzám! Kérlek, csak gyere vissza!
A hangja elcsuklott, a sírás fojtogatta a torkát. Bethany mozdulatlanul feküdt, és mindenhol csövek lógtak ki belőle.
– Mi van azzal a csővel a torkában? – kérdezte Jace.
– Ha magához tér, pánikba fog esni. Nem is tud megszólalni azzal a vacakkal a szájában.
– Most csak ezen keresztül kap levegőt – magyarázta szelíden az egyik nővérke.
– Ha kezd magához térni, kivehetjük. De előbb tudnunk kell, mit vett be, és mennyit.
Jace behunyta a szemét és a könnyek végigcsorogtak az arcán.
– Kicsim, kérlek! Ébredj fel, és beszélj hozzám! Vissza kell jönnöd hozzám, Bethany! Nélküled elvesztem.
Odanyomta a homlokát Bethanyéhez, és a könnyei lecsöppentek az orcájára.
– Kérlek, gyere vissza hozzám! Szeretlek! Mindent rendbe hozunk, kicsim. Csak kérlek, nyisd ki a szemed! Könyörgök neked! Ne hagyj el! Az isten szerelmére, ne hagyj itt engem!
Mikor felemelte a fejét, látta, hogy Bethany szempillái rebegni kezdenek. Érezte, hogy küzd azért, hogy kinyissa a szemét. És egyszerre megpillantotta a ragyogó kék szempárt és gombostűnyire szűkült pupilláit. Látszott, hogy Bethany zavart, és a szemébe kiült a pánik. Jace-t földöntúli boldogság töltötte el, izgatottan fordult a nővérhez, de ekkorra már mindenki nyüzsögni kezdett Bethany körül, és figyelték az életfunkcióit, hogy kivehessék a csövet a torkából. Bethany rémülten megfeszült és öklendezett. Jace megszorította a kezét, vigyázva, hogy ne okozzon neki fájdalmat.
– Ne küzdj ellene, bébi! Adj nekik pár percet. Mindjárt vége lesz, esküszöm. Azért kellett csövet tenniük a torkodba, hogy lélegezni tudj. Bethany szeme megtelt könnyel, miközben Jace szemébe nézett.
– Ez az, kicsim! Csalt rám figyelj! Engem nézz, és próbálj lélegezni! Csak lélegezz, a kedvemért – kérlelte megtörtén Jace.
Pár perccel később kivették a csövet Bethany torkából, és Jace-nek hátrébb kellett állnia, míg az orvosok meggyőződtek róla, hogy tud önállóan is lélegezni. Ez után egy oxigénszondát tettek az orrába, hogy azon keresztül lélegeztessék a tubushoz csatlakoztatott ballon helyett. Aztán szóltak Jace- nek, hogy újra odamehet mellé.
Bethany próbálta nyitva tartani a szemét, de látta rajta, hogy ez mekkora erőfeszítésébe kerül. Mikor kezdett lecsukódni a szeme, mintha megint kezdené elveszteni az eszméletét, Jace biztatta és kérlelte, hogy maradjon éber és maradjon vele.
– Jace? – suttogta Bethany szinte hang nélkül.
– Igen, kicsim, itt vagyok!
Megfogta a kezét és közel hajolt hozzá, hogy Bethany lássa és érezze őt.
Bethany ernyedten felemelte a másik kezét és megérintette könnyektől nedves arcát.
– Nem értem. Mi történt? – suttogta.
A pillantása zavart volt, ijedten nézte a körülötte sürgő kórházi személyzetet.
– Túladagoltad magad, kicsim – mondta lágyan Jace.
– Tudnunk kell, mit vettél be, és mennyit, hogy segíteni tudjanak rajtad. Harcolnod kell, Bethany! Én nem adom fel, küzdeni fogok érted, kettőnkért. Bármi is történt, megoldjuk. Szeretlek! Minden rendbe fog jönni, esküszöm. Túljutunk ezen. Nem számít, mit csináltál, vagy miért csináltad. Csak te vagy a fontos nekem!
Bethany értetlenül nézett rá. Kinyitotta a száját, és megpróbált beszélni.
– Jace…
– Mi az, kicsim? Beszélj hozzám! Harcolj! Kérlek, tedd meg értem, értünk!
– Nem tettem meg – mondta határozottan Bethany.
– Nem vettem be semmit. Nem tenném. Hinned kell nekem.
Jace döbbenten nézett rá.
– Elvesztetted az eszméleted, bébi. Majdnem meghaltál. El kell mondanod, mi történt.
– De nem tudom, mi történt! – felelte Bethany hisztérikusan. Hirtelen megszólalt egy vészjelző, és az egyik nővér odasietett hozzájuk.
– Uram, most ki kell mennie – közölte kimérten.
– Nem kap elég oxigént, és az életfunkciói rohamosan romlanak.
Félretolták Jace-t az útból, mikor besietett az orvosi team többi tagja. Maszkot tettek Bethanyre, de ő ellenkezett.
– Jace!
– Itt vagyok, kicsim! Itt vagyok!
– Nem tettem meg! Kérlek, higgy nekem!
Aztán még határozottabban kitolták Jace-t a szobából. Gabe és Ash ott álltak kint az ajtó előtt, és lefogták, hogy ne próbáljon visszamenni. Becsapták Jace orra előtt az ajtót, mire ököllel belebokszolt a falba. Gabe és Ash elkapták, mielőtt még újra odavághatott volna. A falnak háttal fordították, és Gabe odaállt elé.
– Nyugi, nyugi, haver! Le kell higgadnod!
Jace lerázta őket magáról és kirohant a váróba, ahol Kaden álldogált.
– Hol van Kingston? – rivallt rá.
– Nem tudom. Nem is érdekelt, mi van vele, mikor megláttam Bethanyt a padlón. Csak vele foglalkoztam. Mikor elindultunk a mentővel, még ott volt a lakásban.
– Keresse meg és hozza ide! – kiabálta Jace.
– Nem érdekel, mit kell tennie vele, csak hozza ide, most azonnal!
– Rajta vagyok. Felhívom Trevort. Már útban volt a lakás felé, mikor elindultunk. Szólok neki, hogy tartsa ott Kingstont, míg odaérek.
– Tegye azt! – morogta Jace.
Kaden elviharzott, és mikor Jace megfordult, szemben találta magát Gabe-bel és Ashsel, akik kérdőn néztek rá.
– Mi a fene volt ez, haver? – vonta kérdőre Ash.
Jace-ben forrni kezdett a düh. Idegesen ökölbe szorította, majd kiengedte a kezét, ahogy próbált uralkodni magán.
– Bethany azt mondja, nem ő tette. Nem vett be semmit.
– És te hiszel neki? – kérdezte Gabe.
– Persze hogy hiszek neki! – csattant fel Jace.
– Te nem láttad őt.
Mikor magához tért, riadt volt és zavarodott. Látnod kellett volna az arcát, mikor elmondtam neki, hogy túladagolta magát. Valósággal hisztérikus lett. Aztán hirtelen romlani kezdtek az életfunkciói, és kiküldtek. De azt mondta, ő nem vett be semmit. Nem is tudta, miről beszélek. Tőlem kérdezgette, mi történt.
– Mi a fenét jelenthet ez? – töprengett hangosan Ash.
Jace orrlyukai kitágultak, mikor nagy levegőt vett. Muszáj volt visszanyernie az önuralmát. Erősnek kellett lennie, Bethany miatt.
– Ez azt jelenti, hogy ha nem ő vette be azt a szart, akkor valaki beadta neki. És Kingston volt az egyetlen, aki ott volt vele a lakásban.

Csajozási tanácsok

fel