Prűdek és paráznák

Sportingbet Regisztracios Bonusz

6.
Egy otthon is elvégezhető kísérlet

Mielőtt az említett témákra rátérnénk, végezz el egy kísérletet: szexelj egyet.
Ehhez persze munkatársra is szükséged lesz. A szervezetednek rendelkeznie kell a megfelelő berendezéssel. Ha gyermekhordó vagy, a szokásos módon folytasd le a kísérletet.
Ha spermavető vagy, közvetlenül az orgazmus után kiálts fel, szökkenj talpra, vágtass ki az ajtón, és száguldj el a kocsiddal! (Vigyázat, egyes pasik számára ez a szokásos mód!)
Most vizsgáld meg, hogy érzed magad. Ha méhvédelmező vagy, sokéves tudományos kutatói múltamra támaszkodva megjósolhatom, hogy azt fogod érezni: becsaptak. Valami jót szerettél volna, és nem kaptad meg. Ha spermavető vagy, úgy érezheted, mintha megúsztál volna valamit. Ingyen jutottál valami jóhoz.
Ezután hajtsd végre a kísérlet második fázisát: tégy úgy, mintha szexelni akarnál! Fokozd a buzgóságot, majd az utolsó pillanatban gondold meg magad.
Közöld a partnereddel: többre becsülöd ezt az új párkapcsolatot, semhogy túlságosan korai szexszel olcsóvá silányítsd.
Ha spermavető vagy, sok-sok évi kutatómunkám alapján bízvást állíthatom, hogy becsapottnak fogod érezni magad. Valami jóra számítottál, amit nem kaptál meg. Rengeteg energiát fektettél be, és semmi sem térült vissza belőle. Ki tudja, valaha is megtérül-e.
Ha méhvédelmező vagy, a megbecsülés jelének fogod érezni ezt a gesztust.
Úgy jutottál valami jóhoz, hogy semmit sem kellett feladnod érte. Emellett abszolút hatalmat is erezhetsz ahhoz, hogy megvétózd ezt a gesztust, és te dönts, hogy minden eddigi ellenére most jött el az idő. A kétféle reakció közötti különbség a kulcs vágyaink evolúciós gyökereinek feltárásához.

7.
Hogyan jutnak szexhez a férfiak?

A férfi szexuális vonzerejét nem lehet egyedül a jövedelme alapján osztályozni. Sok gazdag vezérigazgatónak egy árva randi sem jön össze. Egymillió évvel ezelőtt pénz még nem is létezett. A pleisztocén kori valuta, ami alapján a vadászokat rangsorolták, nem a kápé volt, hanem a figyelem.
Habár a törzsek a Homo erectus evolúciójának teljes hosszában, sőt a Homo sapiens fejlődéstörténetének nagy részében is félnomád életmódot folytattak, ezért csak annyi anyagi vagyonra tehettek szert, amennyit magukkal tudtak vinni – vagy amennyit másokkal vitetni tudtak. A hominidák már akkor is mutogatták értékes vagyontárgyaikat – a nagy teljesítményű terepjáró elődje a kagylóból fűzött nyaklánc volt –, de igazából leginkább tiszteletet igényeltek.
Az, hogy mennyi cuccot birtokol az ember, kevésbé volt fontos, mint az, hogy hányan akarnak a kedvére tenni. A hominidák igazi természeti környezete nem a szavanna volt, hanem a csoport. Ha hím hominida vagy, és a többiek odafigyelnek rád, a helyeslésedre pályáznak, amikor megszólalsz, elhallgatnak és figyelnek rád, az azt jelenti, hogy vezető szerepet vívtál ki.
Az a férfi, aki figyelmet követel magának, a közösség támogatását is megköveteli. Ez azt jelenti, hogy az illető fészekrakásra is kiválóan alkalmas.
A fészek akkoriban nem állandó volt, hanem vándorolt erre-arra. Az emberek nem letelepedtek, hanem letáboroztak. Ez az oka annak, hogy az emberi fészek nem annyira anyagi, mint inkább társadalmi jellegű. Nézd végig a többi hominidát a környezetedben. Ők a te igazi fészked. A legtöbb szir-szar, amit összegyűjtünk, valójában arra szolgál, hogy őket lenyűgözzük.
Az emberek nem annyira a területért harcolnak, inkább a státusért. A terület és a tulajdon csupán a státust jelképezi. A törzs figyelme afféle lelki birtok, ahol learathatjuk a javakat, amelyekre nekünk, együttműködő majmoknak, a túléléshez szükségünk van. Aki a figyelmet magához ragadja, az magas státusban van, és szexuálisan is vonzó.
Ezért jut a rocksztároknak több szex, mint a vezérigazgatóknak. Az életrajzban szereplő bekezdések nem váltják ki ugyanazt a zsigeri pleisztocén reakciót, mint a hírnév.
Szintén jót tesz, ha netán hímnemű profi kosárlabdázó vagy. Az ugyanis azt jelenti, hogy egyesíted magadban mind az öt jellemzőt, amitől a heteroszexuális nők petefészke hangosan dalra fakad: testmagasság, hírnév, vagyon, szimmetrikus testfelépítés és kisportolt izomzat. Nehéz lesz időt szakítanod arra, hogy időnként kosárlabdázz is.
De mi, többiek, alacsony, ágrólszakadt, ismeretlen, kajla kriplik, mi se adjuk fel a reményt. Susan Blackmore, A mémgépezet című könyv szerzője szerint vagy két és fél millió éven keresztül a nők a gondolatok legjobb terjesztőivel párosodtak. Ez az oka annak, hogy a mai nők néha-néha rusnya, anyagilag lepukkant pasikra is buknak, feltéve hogy a törzs magáévá teszi az illető gondolatait. A dumagépeket bírják a csajok? Amint ezt elolvastam, rögvest nekiültem, hogy megírjam ezt a könyvet. Ezt zsákold be, Jordan!
Akár főemlős vagy, akár porcoshal, mindegy: az állatvilágban minden társadalmi rendszer hierarchikus. Ősi törzsi társadalmainkban gazdasági egyenlőtlenség uralkodott. Számos hominida vetélkedett néhány magas státust jelentő törzsi pozícióért. Ez azt eredményezte, hogy kevesen kötöttek ki a csúcson, néhányan legalul, a többiek pedig valahol középtájon találták meg a helyüket.
Örököltük tőlük a népszerűség iránti vágyat, a népszerűek iránt érzett szexuális vonzalmat, valamint azt az önáltatást, amely elhiteti velünk: mi jobbak vagyunk annál, semhogy érdekeljen a népszerűség. Az emberi élet: verseny.
Most már tudjuk, hogyan jutnak szexhez a férfiak. Meg tudjuk-e állapítani, hogy a nők hogyan fognak férfit maguknak? Vajon ők is örököltek olyan ösztönt, amely a figyelemért való versengésre indítja őket?
Folytassunk antropológiai vizsgálódást a randizás jelenlegi világában, és mérjük le, mennyiben támogatják egymást a szingli nők, mint megannyi kisangyal.

fel