Prűdek és paráznák

Sportingbet Regisztracios Bonusz

25.
A pingvinprostik

A hím hominidák azt a tényt, hogy rengeteg spermiumot termelnek, és nem eshetnek teherbe, a javukra fordították. A női hominidák viszont azt a tényt fordították a maguk javára, hogy a hímek elszántan versengenek a ritka, becses petékért.
Ha méh- és kebeltulajdonos vagy, az versenyhátrányt jelent. Ha viszont a sperma értéktelen, a pete értékes, és a petével te rendelkezel, az előnyt jelent a versenyben. A nők védtelenebbek, de a piaci előny náluk van.
Vegyük például a prostituált pingvineket. Az Adélie-pingvin hímje kaviccsal fizet a szexért. Ne röhögj. Képzeld el, mit szólnának a pingvinek, ha azt látnák, hogy a Homo sapiens nősténye színes papírdarabkákért adja a szexet.
A kövek értékes valutát jelentenek az Adélie-pingvinek körében. Ezek a madarak iszapos területen költenek. Lehet, hogy ez a sárban való kettyintés neked izginek tűnik, de a fiókák nevelése szempontjából rettenetes. A kavics arrafelé ritkaság, a nőstényeknek mégis szükségük van rá, hogy magasított, száraz platóra építhessék a fészküket. És mindannyian tudjuk, mi van akkor, ha valamely anyagi eszközre a nősténynek rendkívül nagy szüksége van. A hímek összeverekszenek a kövekért, ellopkodják egymástól, felhalmozzák, hencegnek vele. A nők a jó kavicsszállítókkal létesítenek párkapcsolatot. Amikor a pingvinférj dolgozni megy, azon fáradozik, hogy kavicsokat gyűjtsön a fészkükhöz. Lehet, hogy ezért néznek ki úgy a pingvinek, mintha mindig öltönyben járnának, mint az üzletemberek?
Néha, amikor a férj éppen nem figyel, a feleség is kisurran a fészekből, hogy a legősibb módszerrel tegyen szert kövekre. Ahogy csak a pingvinek tudnak oldalogni, sasszézva megközelíti egy pingvinagglegény kőfészkét. Amint az a hímektől kitelik, a fészek inkább csak kőkupac. A tojó a jól ismert fejbiccentéssel, szemérmesen, oldalvást odapillog. Ha a hím a fickós hímekre általánosan jellemző kiguvadt szemmel néz vissza rá, akkor a nő belibben, hanyatt veti magát, és tappancsait széttárja. A biológusok elég bizonyítékot gyűjtöttek, elég sok számadatot dolgoztak fel ahhoz, hogy kijelenthessék: ez párzásra való felhívás.
A hím megadja, amit a tojó kíván, s a tojó kap egy követ is. Fogja a követ, és Jani pingvin garzonjából visszatotyog vele a fészkére. A férj hazatér a munkából, és semmit sem vesz észre az asszonyon. Szerencsére a pingvinek arcjátéka nem nagyon széles skálájú.
Az 1980-as években a Szexuális Viselkedést és Életmódot Kutató Országos Felmérés brit és francia embereket kérdezett meg arról, hogy életük során hány másnemű szexuális partnerük volt. Angliában a férfiak átlaga tízre jött ki, a nőké három és fél lett. Franciaországban a férfiak átlaga tizenegy, a nőké három és fél. Ez így nem stimmelhet, hiszen a heteroszexuális kettyintéshez férfira és nőre egyaránt szükség van, tehát az átlagoknak közel kellene járniuk egymáshoz. És mégis: a nem homoszexuális férfiak egy százaléka 100-nál is több partnert hangoztat! Mindenki hazudik?
Az európai felmérés nem vette számításba a prostitúciót. Az Amerikai Egyesült Államokban ötezer nő közül egy prostituált. A prostituáltak átlaga durván 600 ügyfél évenként, a nagyobb munkabírású lányok némelyike évente több, mint tízezer klienst fogad (ami kábé harmincra jön ki naponta!). Ez azt jelenti, hogy az USA-ban minden tízezer nő közül kettő szexel a prostitúciót támogató pasik többségével. Ha az amerikai prostitúció arányait összevetjük az európai számadatokkal, a férfiak és a nők szexuális partnereinek száma csodálatos módon sokkal kiegyenlítettebb lesz. A nők többsége háromnál kicsit több partnerrel van élete során, jóllehet a nők egy töredéke megközelíti az évenkénti ezret.
Milyen következtetést vonunk le ebből? Azt, hogy a legtöbb Don Juan, aki száznál több hódítással kérkedik, az bizony fizet érte.
A Homo sapiens hímek minden kultúrában sokkal többet fizetnek prostitúcióért, mint a nőstények. A nőknek arra a statisztikailag sokkal kisebb hányadára, amelyik fizet a szexuális szolgáltatásokért, az jellemző, hogy mélyebb kapcsolatra vágynak a prostituáltjaikkal. A felmérések több beszélgetést, több együtt töltött időt, a magánélet nagyobb mértékű megosztását, több dédelgetést mutatnak. Egy férfi prostituált, akivel interjút készítettem, elmondta, hogy sok nő, számára érthetetlen módon, hajlandó több száz dollárt kifizetni csak azért, hogy meghallgassák. A férfiak azért fizetnek a prostituáltnak, hogy ne beszéljen.
Akár becses, ritka petékkel rendelkezel, akár a spermiumokat termeled bőségesen, a természetes kiválogatódás ennek megfelelően fogja meghatározni a vágyaidat is.
A nők általában, bár nem kizárólagosan, kevésbé képesek a szex és az érzelmi kötődés szétválasztására, míg a férfiak általában, de nem kizárólagosan képesek érzelmi kötődés nélkül, akár egyetlen kimondott szó nélkül is élvezni a szexet.
Nem feledkezve meg arról sem, hogy egyes férfiak a személytelen szex után magányosnak érzik magukat, a férfiak közül sokan az érzelmi telítettségű szexet és az érzelmektől független szexet két különálló, egymással nem rokon élményként írják le.
Vannak nők, akik azt állítják, hogy élvezik az ismeretlenekkel folytatott szexet, de sokkal többen állítják azt, hogy a személytelen szex után „piszkosnak” érzik magukat, mint akit „kihasználtak”.
Hölgyeim, ne feledjék: a férfi azért képes személytelen, érzelemmentes szexre, mert a spermája értéktelen. A természet azért adott a nőknek a szexszel kapcsolatban mély érzelmeket, mert a pete sokat ér. A női érzelmek a pete védelmét szolgálják. A férfiak érzelmeit a sperma ingyenes osztogatása szabályozza.
De nem kell aggódniuk. Az anyatermészet erős érzelmekkel átkozta meg a férfiakat is: ők is védelmezik szaporodási érdekeiket. Ha tudni szeretnék, melyek azok, feküdjenek csak le a pasijuk legjobb barátjával.

fel