Prűdek és paráznák

Sportingbet Regisztracios Bonusz

34.
Meleg szülők az állatvilágban

Az egész világ átment melegbe? Madarak és méhecskék, pillangók és polipok, delfinek és dámvadak, tücskök és bogarak, gorillák és galambok, bálnák és varacskos disznók, sünök és sülök, cetek és ludak… Lányos tengerimalac-fiúk.
Leszbi pingvinlányok, amelyek elagyabugyálják a fiúkat. Meleg jégmadarak.
Macis medvék. Nem is beszélve a kanadai vadjuhról, amely csoportos kosorgiáiról ismert. Ezek tényleg rendesen be tudnak indulni akkor is, ha egyetlen nőstény sincs a láthatáron. Már amennyiben valaki látott már megvadult vadakat a vadonban. Ha legközelebb valaki azt merészeli állítani, hogy a homoszexualitás természetellenes, mutasd meg neki a természetet!
A heteró hím strucc visszafogott tánccal és romantikus dallal udvarol a tojónak. A másik hímnek bemutatott fantasztikus udvarlási ceremónia azonban messze túltesz ezen. A meleg struccok rajongásuk tárgyát úgy 40 kilométeres óránkénti sebességgel rohanják le, a becsapódás előtt csúszva fékeznek, piruetteznek, felfújják tollaikat, és nyakukat dugóhúzóvá csavarják. Dalolásra nem is veszik a fáradságot. A hím struccok 2 százaléka művel ilyet, és az udvarlás tárgyává lett hímek nem is nyilvánvalóan melegek, habár, ki tudja, az udvarlókban talán működik valamiféle hőradar, amellyel meg tudják állapítani, ki meleg, ki nem. Ilyen nekünk nincs.
Létezik egy olyan faj is, amelynek heteroszexuális párzását még sohasem sikerült megfigyelni. A megfigyelések kizárólag homoszexuális párzásokról számolnak be. Ennek a fajnak a neve jávai küllő; hovatartozását tekintve madár, és a hőcsikek, fakopáncsok, harkályok rokona. Mivel a faj továbbra is szaporodik, feltehetőleg titokban, rejtve még mindig áldoznak valahol a deviáns, heteroszexuális fellángolásoknak.
A melegekből jó szülő válik.
A hím rózsaszín flamingók egymással is szexelnek, fészket raknak, együtt nevelik fel az örökbe fogadott fiókákat. A rózsaszín tollazat a jelek szerint nem zavarja őket.
A nőstény grizzly medvék élethosszig tartó párkapcsolatot alakítanak ki egymással, együtt nevelik a bocsokat, olykor még a téli álmot is halogatják, hogy együtt időzzenek, mint amikor a kollégista lányok sokáig fennmaradnak dumcsizni.
A heteró palackorrú delfinek nem alkotnak élethosszig tartó párkapcsolatot, csak a homoszexuális palackorrú delfinek. Némelyik palackorrú delfin kizárólag meleg beállítottságú. Ez természetellenes eltévelyedés, mivel egyébként a legtöbb palackorrú delfin biszex. Az agyuk mellesleg nagyobb, mint a miénk.
Genetikailag a bonobo csimpánz áll az emberhez a legközelebb. Minden egyes bonobo biszexuális. Többet ölelgetik egymást, mint mi, kevesebbet verekszenek, feministák, és sokkal többet szexelnek.
Az ember talán képes volt izolálni a meleggént, de kiiktatni a jelek szerint nem sikerül. Ott üldögél kényelmesen a génkészletünkben, mintha szerepe lett volna a fajunk fennmaradásában. Talán nem az határozza meg minden gén sikerét, hogy hány példányban másolta le önmagát az utódokban? Hogyan szavazhat az evolúció olyan szexre, amelyből nem származik utód? Merő egy rejtély az egész – amíg meg nem ismerkedünk a fekete hattyú meleg nagybácsikájával.
A meleg fekete hattyúk állandó párkapcsolatban élnek, és mivel mindketten hímek, így sokkal nagyobb területet tudnak megvédeni, mint a különnemű párok. A homoszexuális hattyúk örökbe fogadnak vagy lopnak tojásokat, fiókákat gondoznak, és átlagosan kétszer annyi utódot nevelnek fel az ivarérettségig, mint a heteró párok.
Ha heteró vagy, és a testvéred meleg, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy recesszív formában te is hordozod a homoszexualitás génjét. A génjeidet úgy örökítheted tovább, ha egyik leszármazottadat segíted az életben maradásban; még ennél is több gén fennmaradását mozdíthatod elő, ha három unokaöcsédet vagy – húgodat segíted életben maradni. Ha a meleg hattyúk elég gyakran szereznek tojást a testvéreiktől, és kétszer annyi unokahúg és unokaöcs fölnevelkedését oldják meg, mint ahányat heteroszexuális testvéreik nevelnek, akkor egyszerű számtani művelettel megállapítható, hogy a populációban a meleggének fognak túlsúlyba kerülni.
A gyűrűscsőrű sirály és a kaliforniai sirály leszbikus párjai is javítják a gének szaporodását. A sirályfiókák fölnevelése érdekében két szülőre van szükség. Az egyik szállítja az ennivalót, a másik őrzi a fészket. Ha a hímek száma megcsappan, a nőstények akár 5 százaléka is egy másik nősténnyel közösen neveli fiókáit. Hosszú udvarlás után közös fészket raknak.
Utána pedig bevetik a leszbikusok közismert trükkjét.
Körüldalolnak egy olyan hímet, amelyiknek már van párja. Egy izgi dupla randit helyeznek kilátásba, és ezzel a fészkükbe csábítják a hímet, elnyerik a spermáját, azután kirúgják. A házasságtörő hím ettől gyakran bedühödik. A gyűrűscsőrű sirály hímje elszánt verekedő, és gyakran erősebb is a tojónál, de a két, fészkét védelmező amazonnal szemben nincs esélye. A leszbikusok számára, úgy tűnik, sokat jelent a fészek.
A leszbikus sirálypárok felnőttkorig nevelik a fiókákat, úgy, ahogy egyedülálló anyaként egyikük sem lenne képes. A biológusok legalább két sirályfaj esetében már tudják, hogy a leszbikus orientáció génjei miként élveznek előnyt a kiválogatódásban.
Minden fajban, ahol a hímek kellő számban öldösik egymást, a leszbikus párkapcsolat elfogadott gyermeknevelési stratégia lehet. Kapd elő a legközelebbi történelemkönyvet, és nézd meg, találsz-e benne bizonyítékot arra, hogy a Homo sapiens hímjei területek, anyagi javak és nők miatt háborúzva apasztották létszámukat. Mit csinálhatnak ilyenkor a lányok? Pontosabban: ki csinálhatja fel ilyenkor a lányokat? Mivel a Homo sapiens szexuális tevékenységének nagy része inkább a kapcsolat erősítését, mint a szaporodást szolgálja, a lány-lány típusú párkapcsolat talán reprodukciós előnnyel járhatott az özvegyen maradt, egyedülálló anyákhoz képest. Menj el egy évfolyambulira a Wellesley lánykollégiumba, ha tudni akarod, mire képesek az igazán jó házból való, intelligens úrilányok, amikor nincs a közelben fiú. Csajozás szándékával soha életemben ennél rosszabb helyre nem mentem.
Ha a nők ezt a titkot a harcosok tudomására hoznák, véget vethetnének az emberi háborúskodásnak. „Mondja csak, Furioso kapitány, mit szeretne inkább, harcolni ezért a földdarabért, vagy lopva hazaosonni, és meglesni az asszonykát a szolgálólánnyal?” Ahhoz, hogy megvalósítsuk a világbékét, csak a férfiak motivációját kell megértenünk.
A libalányok néha olyanná válnak a meleg gúnárok szenvedélyes szerelmi életében, mint biciklin a harmadik kerék. Hölgyolvasóim közül néhányan bizonyára ismerik a helyzetet: a meleg gúnár kedveli a társaságukat, de azonnal faképnél hagyja őket, amikor egy másik meleggel kerül látványos udvarlási viszonyba. A nők azonban mindig megtalálják a módját, hogy megszerezzék a meleggéneket. Amikor a fiúk között felforrósodik a hangulat, a hölgyike a szó szoros értelmében közibük veti magát, hogy elcsípje a fogamzás pillanatát, és ez a nagy izgalomban gyakran sikerül is. Ha megtermékenyül, a következő szezonban háromszülős családokat lehet látni: a mamát totyogó kislibáival – és a két papával.
Szarvasmarha-tenyésztők, akiknek ondómintára van szükségük, állandóan résen vannak, amikor a tehenek között forró leszbikus cselekményekre kerül sor. Miért? Mert ez gyakran erekciót idéz elő a bikáknál. A bikák egy darabig figyelik a tehenek intim kedveskedését, azután akcióba lép a gazda, és végigviszi a folyamatot. Az amerikai Középnyugaton a marhatenyésztők a tehénnek tehénnel való pároztatását elfogadható módszernek tekintik arra, hogy a bikáik borjak előállítására alkalmas hangulatba kerüljenek, ám ugyanezt a módszert a saját magánéletükben ritkán alkalmazzák.
A kardszárnyú delfinekről készült, nagy terjedelmű tanulmány tartalmaz néhány bekezdést a hímek közötti homoszexuális viselkedésről. Az Egyesült Államok Tengeriemlős-bizottsága megvásárolta a tanulmányt, törölte belőle az öszszes bekezdést, ahol említés esik a homoszexualitásról, és kormányzati jelentésként hozta nyilvánosságra.
Ez kétségkívül a Nagy Heteroszexuális Összeesküvés műve. Ez a maffia irányítja a kormányt, az egyházakat, az iskolákat, és még a zoológiai tanulmányokat is propagandaanyaggá változtatja saját, titkos heteroszexuális célkitűzései érdekében.
Ha ezen nevetsz, akkor már te is a markukban vagy. Nem vicc. Bruce Bagemihl, az állatok homoszexualitásáról szóló könyv (Biological Exuberance: Animál Homosexuality and Natural Diversity, St. Martin's Press, 1999) szerzője leírja, hogy élvonalbeli biológusok milyen elszánt kitartással minősítik az állatfajokban megnyilvánuló homoszexuális szexet „üdvözlésnek”, „engesztelésnek” avagy „dominanciarítusnak”.
Hím rozmárok nagy csoportja összegyűlik, egyetlen hatalmas kupacban egymás hegyén-hátán hemperegnek, lelkesen dörgölőznek, nyöszörögnek, nyalogatóznak. „Üdvözlő magatartás” – mondja a biológus. Én nem tudom, hogy egy barátságos szevasztokhoz miért kell tocsogni az ejakulátumban, de az biztos, hogy meleg szex nem lehet, mert a hím oroszlánok is csinálják. Ne már, olyan nincs, hogy az állatok királya homokos legyen. Az, kérem, csak „engesztelés”.
Akadémiai nagydoktorok büszkén törekszenek arra, hogy tanulmányaikat a lehető legérthetetlenebb módon fogalmazzák meg. Csimpánzherékről, rozmárorgiákról írni, emellett megőrizni az unalmasságot, ez olyan képesség, amelyhez sokéves tudományos előképzettségre van szükség. Tragikus, de a magam részéről sohasem tanultam a tudományos, narkoleptikus nyelvet. Sajnos kénytelen vagyok úgy megírni a szövegemet, mint egy normális ember. Be kell érniük velem.
A szavannai macsó páviánok úgy üdvözlik egymást, hogy egymás mogyoróját cirógatják. Ezen kívül fel is hágnak egymásra, orral illetik egymás alfelét, csókkal a nemi szerveket. A gyakorlatlan tekintet számára ez „érzelmi megnyilvánulásnak” is festhet. A biológusok azonban tudják, hogy ez dominanciaviselkedés. Habár néhány meleg srác, akit ismerek, visszautasítja az efféle megkülönböztetést.
Az Egyesült Államok legnagyobb tekintélyű állatkutató intézményeiben a kosok óriási tömege meleg. A háziasított kosokról készült tanulmány megállapította, hogy 16 százalékuk a nászidőszakban nem volt hajlandó párosodni. Hat százalékukat egyáltalán nem érdekelte a szex. Tíz százalékukat a szex csak más hímekkel érdekelte. Megannyi titkos homokos kos.
Még a báránykák, a tisztaság mintapéldányai is rendelkeznek bizonyos hajlamokkal. Rex Wocknert idézem, akinek egy tanulmánya bekerült a Warner Books Out in All Directions: The Almanac of Gay and Lesbian America című, 1995- ös forrásmunkájába. „Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának az idahói Duboisban működő kísérleti állomásán a kosok 8 százaléka homoszexuális.” Ezek a juhfiúk anális közösülést művelnek a nyilvánosság előtt! A meleg juhközösségben az jelenti a legnagyobb szociális problémát, hogy a legtöbb kos felül szeret lenni, és nehezen találni olyat, amelyiknek megfelel az alárendelt szerep. A meleg aljuhok rendkívül népszerűek a mezőgazdasági minisztériumban.
A biológusok megrendült, elcsukló hangon beszélnek az állatok eszközhasználatáról, de mi lehet az oka, hogy a dildót senki sem emlegeti? A főemlősök időt és fáradságot fektetnek a szexuális játékszerek kiformálásába. A makákók a termeszvárak kiásásához vagy dió feltöréséhez szükséges eszközök megalkotásában nem járnak élen. Egyetlen nőstény makákó azonban öt különböző szexuális eszközt volt képes létrehozni, amelyeket kizárólag azért vett használatba, hogy önmagának örömet szerezzen. Megint csak meg kell érteni a nőstények motivációját: termeszek vagy orgazmus?
Minek pasi annak, akinek saját farka van? A japán makákók nőstényei szeretik a saját farkukat, jóllehet így sokkal gyakrabban kell tisztogatniuk. A főemlősök kutatói a mai napig keresik a választ arra, hogy miért kezdtek egyáltalán szexuális játékszereket fabrikálni, amikor születésük óta rajtuk van, hozzájuk nőtt a saját külön vibrátoruk.
Akik kevésbé tehetséges farokkal születtek, innovációra kényszerülnek.
Nőstény sünök fenyőtobozt és gallyakat kefélnek. Azután a hím sünök ugyanazokon a beillatosított gallyakon maszturbálnak. Szerintem, ha valakit tüskék borítanak, attól csak kanosabb lesz.
Az agancs erogén zóna. Hím szarvasok agancsukat a fáknak dörzsölik, és így eljutnak a csúcsra. A delfinek a tenger vagy a medence fenekéhez dörzsölik nemi szervüket, esetleg teknőcökhöz, cápákhoz, angolnákhoz (nem az elektromos fajhoz), meg az őket tanulmányozó emberekhez. A hím delfinek megdugják egymás orrnyílását. A nőstény delfinek a vaginájukat tárgyak fölemelésére is használják. Ha nőnemű őseink megtanulták volna ezt a trükköt, lehet, hogy a kezünk nem is fejlődött volna ki.
Képzeld el, hogy nem vagy képes tagolt beszédre. Egész nap a barátaiddal üldögélsz, meztelenül. Nincs se tévé, se újságok, nincs vallás, nincsenek falak, hogy elvonulhass, nincs semmi más, csak az ennivaló meg a test: a tiéd meg a többieké. Mivel tudnád elütni az időt?
Ha a kutyám bármiben iránymutató lehet: az állatok elképesztő tempóban képesek önmagukat és egymást kielégíteni.
Odajutottam, hogy szegényesnek ítélek minden természetfilmet, amit valaha láttam. A vadvilág a Sziklás-hegység meredek lejtőin című sorozat is lehetett volna sokkal vadabb és sokkal meredekebb. De hát hiába: ilyen az, amikor a természetfilmet egy nagy biztosítótársaság szponzorálja, mint ezt.
És nem ez volt az egyetlen tévéműsor, amelyre az ármányos Heteroszexuális Összeesküvés rátette a kezét. Nézd meg például a Discovery Channel műsorát.
Azok a fickók szemrebbenés nélkül beszélnek a gyerekeink füle hallatára olyanokat, hogy a heteró hím medve kinyírja az ártatlan kis bocsokat, az anyjukat pedig megerőszakolja. Vajon a leszbikus szerelem és gyereknevelés ennyivel nagyobb veszélyt jelent a társadalomra?
Ha igaz, hogy a szex egyetlen természetes formája a szaporodást célzó szex, akkor is: ez egyszersmind a szex legritkább formája is. A mi fajunk szexuális tevékenységének túlnyomó része nem a szaporodást szolgálja. Van szex a menopauza után, van szex a menstruáció alatt, van szex a terhesség alatt, a szoptatás alatt; van orális szex, és van szex azonos nemű partnerrel. És mi a Homo sapiens szexuális tevékenységének leggyakoribb válfaja?
Hát az, amiben az imént volt részed. Tudod, miről beszélek: a kedvenc partnereddel való szexről.
És ennek mi az oka? Miért támogat az evolúció olyan szexuális tevékenységet, amelyből nem származik utód? Az evolúció piszok jól tudja, hogy önmagadat nem termékenyítheted meg. Ez a lehetőség csak a csigának és a gabonának van fenntartva. Hol jön be az embernek az önörömszerzés?
Ideje feltárni egy szövevényes génelméleti fogalom lényegét. Ennek a finom absztrakciónak a megvilágításához alaposan meg kell vizsgálnunk egy kulcsfontosságú esettanulmányt: azt, hogy képtelen vagy felhagyni a maszturbációval.
Az evolúció sohasem tűz ki célokat. Véletlenül hozta létre az erogén zónákat is, mert azok véletlenül előmozdították a szaporodást. Ez nem jelenti azt, hogy minden teremtménynek, amely születésétől rendelkezik ezzel az örömszerzési mechanizmussal, feltétlenül kötelessége azt a szaporodásra használni. A természetes kiválogatódás létrehozta a nemi szerveidet. A nemi szerveidnek azonban nem muszáj a természetes kiválogatódást szolgálniuk, ha te nem akarod.
A kezemet az evolúció nem arra tervezte, hogy billentyűzeten gépeljek. Ennek ellenére ebben a pillanatban is billentyűket nyomogatok az ujjaimmal. Ez pedig jó dolog.
Az evolúció azért adott nekem kezet, mert a kéz valaha előmozdította a szaporodást. Ez nem jelenti azt, mintha az evolúció abból a célból adott volna kezet, hogy még jobban előmozdítsa a szaporodást. A természetes kiválogatódás vak tervező, akinek egyáltalán nincs is tervrajza. Cél nélkül tervez. A célt mi választjuk ki.
A katolikus iskolában azt tanultam, hogy a maszturbáció miatt a bűnös megvakulhat. A tudomány azóta bebizonyította, hogy a rendszeres szexuális kielégülés jó az egészségnek. Nézd meg a fényképemet a hátsó borítón: hetvenhárom éves vagyok.
A nemi szerveid azért jöttek létre, mert őseidet összekapcsolták más emberekkel, másodsorban pedig azért, mert újabb embereket hoztak létre. Különben meg csak úgy vannak, napi huszonnégy órában.
Te mivel szoktad elütni az időt? Fordítsuk figyelmünket a SZULÁKRA.

fel