Szex és New York

Sportingbet Regisztracios Bonusz

12.

Skipper és Mr. Marvelous a Southampton Hedges-ben,
a forró szex reményében

Talán csak attól van, hogy a legtöbb ember vitathatatlanul jobban néz ki, ha van egy kis színe. Vagy talán ez a bizonyíték arra, hogy a fajfenntartó ösztön erősebb, mint az ambíció, még a New York-iakban is. Mindenesetre van valami Long Island-ben, ami elősegíti a röpke szexuális együttléteket, azokat a hihetetlenül rövid ideig tartó kapcsolatokat, amiket a legtöbb ember nem feltétlenül szeret tudomásul venni másnap reggel.
Tekinthetjük ezt úgy, hogy a meztelen bőr (a bikinifelső nélkül napozó nők a Media Beach-en), a földrajzi elhelyezkedés (annyira, de annyira hosszú ideig tart, amíg autóval eljut az ember Southampton-ból East Hampton-ba, különösen hajnali négykor), valamint a táj (azok a magas sövények, amelyekben olyan jól el lehet bújni) sajátos robbanóelegyet alkotnak.
De arra rájönni, hogyan fordíthatja az ember a fent vázolt tényezőket a maga előnyére, különösen ha hímnemű, hát, ehhez kell egy kis furfang. A fiatalság ebben az esetben nem jelent feltétlen előnyt. Egyrészt tudni kell, mitől döglik a légy, másrészt, hogy lehet a megfelelő pillanatban megpattanni. Ellenkező esetben, előfordulhat ugyan, hogy valami bejön, de nem biztos, hogy pont az, amit vártál.
Intő példaként álljon itt az alábbi tanulságos történet, három reményteljes agglegényről, akik a július negyediki hétvégét a Hamptonok-ban töltötték.
De hadd mutassam be a résztvevőket.
Egyes számú agglegény: Skipper Johnson, huszonöt éves. Elkényeztetett, nyálas úrifiú. Szórakoztatóipari jog. Csodagyerek. Egy szép napon majd az egyik nagy stúdió igazgatója szeretne lenni, ami szerinte New Yorkban lesz. Játékszerei: kismerci, Brooks Brothers ruha („Brooks Brothers testem van.") és egy mobiltelefon, amin szünet nélkül beszél. A barátai mostanában arról panaszkodnak, hogy Skipper órákon át ül az autóban, a strand parkolójában, és üzleteket hoz össze.
– Olyan időpocséklás strandra menni – állítja Skipper.
– Nem szeretem a homokot.
– Erről jut eszébe, hogy az utóbbi időben nincsenek sikerei a nőknél.
– Lehet, hogy a csajok homokosnak néznek? – teszi fel a kérdést, hangjában őszinte csodálkozással.
Kettes számú agglegény: Mr. Marvelous, hatvanöt éves, bár hatvannak mondja magát. Szögletes áll, csillogó ősz haj, világoskék szem, sportos alak: minden alkatrész üzemszerűen működik. Öt alkalommal nősült (és vált el). Tizenkét gyerek. A kettes, hármas és négyes számú feleséggel jóban van. A barátai találgatják, mi a titka. Játékszere nincs. Magáénak mondhat viszont egy luxuslakást a Park Avenue-n, egy házat Bedford-ban és még egy lakást a Palm Beach-en. Hétvégén a Further Lane-en lakik, East Hampton-ban, harátoknál. Azon gondolkodik, hogy vesz egy saját házat.
Hármas számú agglegény: Stanford Blatch, harminchét éves. Forgatókönyvíró. Az új Joe Eszterhas. Meleg, de jobban szereti a hetero pasikat. Hosszú, sötét, göndör haj, amit nem hajlandó levágatni, vagy copffia fogni. Valószínűleg egyszer megházasodik majd, és gyerekei is lesznek. A nagymamája házában tölti a hétvégét, a Halsey Neck Lane-en, Southampton-ban. A nagyi a Palm Beach-en lakik. Játékszerei: nem vezet, inkább ráveszi a család sofőrjét, hogy jöjjön ki a hétvégére, és furikázza őt egyik helyről a másikra. A legklasszabb játékszere minden kétséget kizáróan az, hogy gyerekkora óta ismer mindenkit, aki számít, így már semmit nem kell bizonygatnia.

HIDEG ZOOM SKIPPERNEK

Péntek este. Skipper Johnson autóval kimegy Southampton-ba, mert megbeszélte, hogy ott találkozik a Basilicó-ban a barátaival: négy nővel, mind harminc alatt, akik a Ralph Lauren-nél dolgoznak, és akiket puszta szemmel lehetetlen megkülönböztetni egymástól. Skipper megnyugtatónak találja ezt az egyenszépséget, és azt is, hogy a csajok csapatban vannak. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd az egyiküket egész este szórakoztatnia.
A Pine Hamptons-ban iszogatnak a bárpultnál. Skipper fizet. Tizenegykor átmennek az M-80-ba. A bejáratnál dühöngő tömeg, de Skipper ismeri a beengedő embert. Koktélt isznak műanyag pohárból. Skipper összefut két barátjával: George és Charlie az, a modellpecérek.
– Tizenkét csaj tölti nálam a hétvégét! – dicsekszik George Skippernek. George tudja, hogy Skipper majd megdöglik, hogy átjöhessen, ezért tudatosan nem hívja meg. Két modell koktélokkal kezdi dobálni egymást. Nevetnek.
Hajnali kettőkor az egyik lány a bokorba hány. Skipper felajánlja, hogy autóval hazaviszi őket, egy tanyaházba, ami Southampton elegáns részétől nem messze van. Egy rekesz sör van a hűtőjükben, semmi más. Skipper a hálószobába megy az egyik lánnyal, sört iszogat. Lefekszik, becsukja a szemét, átkarolja a lány derekát.
– Nagyon be vagyok rúgva, nem tudok hazavezetni – nyafogja kölyökkutyahangon.
– Én a magam részéről lefekszem aludni – jelenti ki a lány.
– Hadd maradjak itt. Csak aludni fogunk. Megígérem! – könyörög Skipper.
– Rendben. De az ágytakarón kell aludnod. Felöltözve.
Skipper beleegyezik. Elalszik, és horkolni kezd. Az éjszaka kellős közepén a lány kirúgja maga mellől, hogy aludjon inkább a kanapén.
Szombat reggel. Skipper már East Hampton-i háza felé halad, de elhatározza, hogy beugrik a barátaihoz, Carrie-hez és Mr. Big-hez Bridgehampton-ba. Mr. Big a hátsó kertben, meztelen felsőtesttel, a medence körüli növényeket öntözi és szivarozik.
– Szabadságon vagyok – mondja.
– Mit csinálsz? Nincs kertészed? – kérdezi Skipper.
Carrie cigarettázik, és a New York Post-ot olvassa.
– Ő a kertész. Autómosást is vállal.
Skipper alsógatyára vetkőzik, és beugrik az úszómedencébe. Közben lábszára térdtől lefelé szinte derékszögben kifordul, akár egy képregény szereplőjének. Amikor felbukkan levegőért, Mr. Big azt mondja neki:
– Tudom már, miért nem kellesz a csajoknak.
– Miért?
– Szivaroznod kéne.

MR. BLATCH SZERELMES

Szombat, Halsey Neck Lane. Stanford Blatch telefonál, és közben a bátyja barátnőjét méregeti, akit egyébként utál. A lány az ő New York Observer-ét igyekszik kiolvasni éppen. Blatch direkt hangosan beszél, hogy elűzze a csajt.
– Muszáj kijönnöd – mondja a telefonba.
– Ne vicceli már! Mit fogsz csinálni? Egész hétvégén New Yorkban ülsz és dolgozol? Gyere hidroplánnal. Fizetem.
– Hozd el a kéziratot is. Ti, ügynökök túl keményen hajtotok. Persze, rengeteg hely van. Enyém az egész emelet.
Stanford leteszi a telefont. Odamegy a bátyja barátnőjéhez.
– Ismered Robert Morriskint? – Amikor a lány kifejezéstelen arccal ránéz, így folytatja:
– Bár, nem hiszem. Ö a legígéretesebb irodalmi ügynök. Imádnivaló.
– Író? – kérdezi a lány.

SKIPPER JÓL ELSZÚRJA

Szombat este. Skipper kerti grillpartira megy a barátaihoz, Rappaporték-hoz, egy fiatal házaspárhoz, akik mindig épp válni készülnek. Skipper berúg, és a "sört iszom, és az ágyra fekszem" trükkel próbálkozik egy Cindy nevű lánynál. A dolog bejön, egészen addig, amíg azt nem találja mondani neki, hogy Jim Carrey zseniális.
– Tudod, nekem barátom van – mondja a lány.
Vasárnap. Mr. Marvelous felhívja a barátait, és közli velük, hogy elege van Bedford-ból, és kijön hozzájuk a Ferrariján. Stanford Blatch az úszómedence mellett üldögél, lenvászon Armani strandöltönyben. Rövid ujjú zakó, feszülő sort. Megint Robert Morriskin-nel beszél telefonon.
– Miért nem jössz ki ma este? Nagy buli lesz. Tudod, nem nagyon vannak már itt igazi nagy bulik. Hozol nőt? Hozz valakit, ha gondolod. Nekem mindegy.

HIHETETLEN DOLOG TÖRTÉNIK

Vasárnap este. Coerte Felske bulija Ted Fields házában, annak örömére, hogy megjelent egy új könyve. Skippert nem hívták meg, amitől teljesen be van pöccenve. Mégis megszervezi, hogy elmegy, azzal a trükkel, hogy autón elviszi Stanford Blatch-et, akit épphogy csak ismer, és akit mindenhová meghívnak.
A bulit a kertben tartják. Skippernek feltűnik, hogy egy Margaret nevű nő nagyon nézi őt. Margaret alacsony, sötét haja és nagy cicije van, de nem Skipper esete. PR-területen dolgozik. Skipper és Margaret együtt mennek vécére, amihez végig kell menniük egy fáklyákkal megvilágított, bokrok között kanyargó ösvényen. A sövény mögé húzódnak. Csókolóznak. Aztán hihetetlen dolog történik.
– Annyira szeretném! – mondja Margaret, letérdel, és lehúzza Skipper sliccét. Skippernek még a lélegzete is eláll. A dolog nem tart tovább két percnél.
– Hazaviszel kocsival? – unszolja Margaret.
– Nem lehet – mondja Skipper.
– Megígértem Stanford-nak, hogy hazaviszem, és az pont az ellenkező irányban van.

Ó, MR. MARVELOUS!

Further Lane. Mr. Marvelous fut be Bedford-ból, épp időben a vacsorához. A házigazda, Charlie öt éve vált el a feleségétől. Harmincas-negyvenes nőket és férfiakat hívott meg. Mr. Marvelous egy Sabrina nevű nő mellé kerül, aki harminckét éves, és a cicije majd kibuggyan fekete Donna Karan topjából. Mr. Marvelous italt hoz neki, és együtt érez a válásával kapcsolatban. Este tizenegykor Sabrina azt javasolja, hogy menjenek el Amagansett-be, a Stephen's Talk House-ba, ahol a barátai várják. Mr. Marvelous felajánlja, hogy vezeti az autóját, hátha a nő egy kicsit becsiccsenteti. Végül Sabrina-nál kötnek ki, hajnali háromkor.
Amikor belépnek a házba, Sabrina barátnője így szól:
– Ha valami huncutságon töritek a fejeteket, jobb, ha most rögtön elfelejtitek.
Lefekszik a kanapéra, és eloltja a lámpát.
Később, úgy hajnali öt felé Mr. Marvelousen bezártsági érzés vesz erőt. Sabrina háza nagyon kicsi. Hallja, ahogy a barátnő a hálószobaajtó melletti kanapén horkol. Meg vagyok én őrülve, gondolja.
Hétfőn Mr. Marvelous felhívja Sabrina-t, akitől csak egy órával azelőtt köszönt el. Az üzenetrögzítő veszi fel.
– Nem akarsz kijönni a strandra?
– A férfi mindenesetre kimegy a Media Beach-re, ahol összefut Carrie-vel és Mr. Big-gel. Aztán kiszúr egy csinos szőkét, spániellel. Odalép hozzá, és játszani kezd a kutyával. Szóba elegyednek. Már épp kezdi elhinni, hogy ebből összejöhet valami, amikor megjelenik a lány barátja. Nagydarab, erős fickó, kigyúrt felsőtesttel, rövid lábakkal. Mr. Marvelous visszatelepedik a törülközőjére. Ott van Samantha Jones is, Carrie-vel és Mr. Big-gel.
A szőke lány és a barátja elmennek. Amikor a lány elhalad Mr. Marvelous mellett, megfordul, és feléje integet.
– Látod Mondtam, hogy érdekli a dolog. Tényleg érdekli! – mondja Mr. Marvelous.
– Veled? – kérdezi Samantha, és gonoszul felnevet.

A VÉGZET MOBILON SÚJT LE

Skipper éppen teniszezik, amikor meghallja, hogy csörög a mobilja.
– Szia, édes – búgja Margaret a telefonba.
– Csak kíváncsi voltam, mit csinálsz.
– Egy teniszparti kellős közepén vagyok – feleli Skipper.
– Nem akarsz átjönni? Főzök neked finom vacsit.
– Sajnos, nem lehet.
– Hogyhogy nem lehet?
– Úgy értem, még nem tudom, mit fogok csinálni ma este. Már megígértem pár embernek, hogy náluk vacsorázom.
– Szóval, együtt megyünk.
Skipper most lehalkítja a hangját.
– Azt hiszem, nem fog menni. Ez olyan üzletiügy-féle, ha érted, mire gondolok.
– Az én kis mogulom – mondja Margaret.
Végre befut Robert Morriskin, hidroplánnal. Stanford egy kicsit dühös rá, amiért nem tegnap jött, ezért az öreg Ford kombival küldi elé a sofőrt, a Merci helyett.
Mr. Marvelous megérkezik a strandról. Sabrina kereste telefonon. Azonnal visszahívja, de csak az üzenetrögzítő jelentkezik.

NEM ELLE AZ?

Hétfő este. Carrie, Mr. Big és Mr. Marvelous koktélpartira igyekeznek. Mr. Marvelous lassan, méltóságteljesen halad a nagy Mercijével a Mecox Lane-en, a lovas farmok mellett. A nap mindjárt lemegy, a fű zöldje most különösen megnyugtató. Egy kis dombon visz át az út, és amikor a tetejére érnek, egy ügyetlenül görkorcsolyázó nőt pillantanak meg. Testhez tapadó fehér póló és fekete sort van rajta. A haja hátul összefogva, de igazából a lába az, ami rabul ejti az embert.
– Szerelmes vagyok – közli Mr. Marvelous a társasággal. Amikor a nő bekanyarodik egy mellékútra, továbbhajt, de aztán megáll, és keresztbe teszi a kormányon a kezét.
– Visszamegyek.
Carrie próbálja elkapni Mr. Big pillantását, de a férfi nem figyel rá. Nevet, várja mi lesz.
Mr. Marvelous a lány után indul.
– Nézzétek! Azt sem tudja, hogy kell görkorcsolyázni. Ki fogja törni a nyakát. Mikor elhajtanak a lány mellett, Mr. Big azt mondja:
– Nem Elle az? Hasonlít Elle-re.
Carrie a hátsó ülésen ül, cigarettázik.
– Ahhoz túl fiatal. Mr. Big letekeri az ablakot.
– Szia!
A lány odagurul a kocsihoz.
– Sziasztok! – mondja mosolyogva.
– Ismerjük egymást?
– Nem tudom – feleli Mr. Marvelous az ülésen áthajolva.
– Én Mr. Marvelous vagyok.
– Audrey – mutatkozik be a lány. Mr. Big-re néz.
– Hasonlítasz egy ismerősömre.
Mr. Marvelous kipattan a kocsiból.
– Tudod, hogy kell megállni görkorcsolyával? Azt muszáj megtanulnod! A görkorcsolya nagyon veszélyes.
A lány nevet.
– Így kell csinálni – mutatja Mr. Marvelous, leguggol, egyik lábát és mindkét kezét előrenyújtja.
– Köszönöm – mondja a lány. Gurulni kezd.
– Fotómodell vagy? – kérdezi tőle Mr. Marvelous.
– Nem – veti oda a lány a válla fölött.
– Még tanulok. Mr. Marvelous Visszaül a kocsiba.
– Jegygyűrű volt az ujján. Hogy engedheti el a férje egyedül görkorcsolyázni?
Úgy megkértem volna a kezét! Olyan szép lány! Láttátok? Hogy is hívják? Ja, Audrey-nak. Audrey. Kicsit régimódi név, nem?

A FIÚ ÉS A KÉK BÚTORSZÖVET

Stanford vacsorát rendez a Della Femina-ban Robert tiszteletére. Utána mind visszamennek a Halsey Neck-i házba, és füvet szívnak. Hajnali kettőkor Robert elnézést kér, és elbúcsúzik, mert másnap még át kell néznie egy rakás kéziratot. Stanford felkíséri a szobájába, amiben a bútorokat hagyományos southampton-i kék bútorszövettel kárpitozták.
– Mindig imádtam ezt a szobát – mondja Stanford.
– Ma már nem készítenek ilyen kárpitot. Remélem, nem lesz meleged. Nyáron a legjobb takaró nélkül aludni. Gyerekkorunkban mindig ezt csináltuk. Még mielőtt a nagymamám felfedezte volna, hogy létezik légkondi is.
Stanford egy karosszékben üldögél, amíg Robert levetkőzik. Úgy látszik, Robert nem törődik vele, Stanford pedig csak fecseg tovább. Robert befekszik az ágyba, és lehunyja a szemét.
– Fáradt vagy? – kérdezi tőle Stanford. Odalép az ágyhoz, és Robert-re néz, akinek be van csukva a szeme.
– Alszol?

A FÜGGETLENSÉG NAPJA

Július negyedike, kedd. Cseng a mobil. Margaret az.
– Szia, édes! Ma mindenki korán elmegy, de nekem még nincs kedvem. Te mikor indulsz? El tudnál vinni?
– Csak holnap reggel indulok – feleli Skipper.
– Hát, én is mehetek holnap. Majd betelefonálok a munkahelyemre.
– Remek – mondja Skipper kedvetlenül.
– Szerinted nem király, hogy vége van a hétvégének, már mindenki hazament, és csak mi maradtunk? Vacsorázzunk együtt!
– Asszem, nem fog menni. Már elígérkeztem a barátaimhoz...
– Nem baj – mondja Margaret könnyedén.
– Akkor majd találkozunk jövő hétvégén. Megbeszélhetjük a kocsiban holnap reggel.
Kedd este Mr. Marvelous ráfordul Mercedesével arra az útra, ahol utoljára látta Audrey-t. Kiszáll, kinyitja a csomagtartót, és némi küzdelem árán felcsatolja a görkorcsolyát. Tesz néhány kört. Aztán a kocsi oldalának dől és vár.

fel