Öcs 2.
Ajtó mögött az élet

Sportingbet Regisztracios Bonusz

Saját plüsskutyáját – amit egyébként gondosan elrejtett minden kandi tekintet elől – dedósnak tartotta, illetve emiatt saját magát… Eddig a pillanatig. Mert Andi kezei közt új értelmet kapott a poros játék, és ez a lány-fiú dolog, ami izgalmasan hangzott. Ha ehhez hozzáteszünk egy lány-popsit, amely gyakorlatilag meztelen, s pillanatnyilag Norbi ágyán tartózkodik, és amelyből rejtélyes módon előbukkan egy vékony kék csík, hogy keresztülfutva a punci legközepén, fentebb kiszélesedjen… Mindent összevetve: ez egy szép délután!
A helyzetet Norbi nővére, Heni zúzta darabokra:
– Hová tűntél? – dugta be a fejét öccse szobájába.
Andi talpa abban a pillanatban a padlóra került, és még a ruháját is volt ideje a combjára húzni.
– Beszélgettünk a játékokról – válaszolt ártatlanul.
A hirtelen mozdulatok kétségkívül igazolták a fiú számára – ha mindeddig kételkedett is –, hogy a bugyi-mutogatás igenis tudatos volt. Andi nem véletlenül hagyta bámulni a punciját! – „Csak cukkolni akart, vagy…?” – Azt sem értette, hogy az általánosságban minden rezdülésre érzékeny nővére, miért nem vett észre semmit a kapkodásból. – „Összejátszottak? Most pedig jót röhögnek rajtam!” – nézett a lányok mögött becsukódó ajtóra.
Napokig gyanakodva leste a nővérét, de egyetlen hangsúly vagy szemvillanás sem jelezte, hogy az valamit titkolna. Ugyanolyan volt, mint mindig, és Andi látogatása szóba sem került. –„Annyira nem számítok nekik, hogy még csak nem is vihognak rajtam?”
Napokon át tartott a hasztalan számolódás – közben Heni barátnői jöttek-mentek –, már-már kérdőre akarta vonni Andit, de a lányt hiába várta. Nem volt túlzottan magabiztos, és talán mégsem direktben kérdezné:
– Miért mutogattad nekem a puncidat? – A viselkedésén észre lehetne venni valamit, akármit… – okoskodott magában.
A nővére szobájából a szokásos viháncolás hallatszott, legkevesebb két oktávnyi terjedelemben nyerítés és nyávogás. Hosszabb távon mindez monoton háttérzajjá szelídült. Ábrándozásából időnként ajtócsapódás rezzentette ki. – Mindegyiknek pisilnie kell?
Nesztelenül kinyitotta az ajtót, és úgy helyezkedett, hogy feltűnés nélkül megfigyelhesse a nővére szobája és a fürdőszoba közötti folyósó-szakaszt. Ez az a hely, ahol sok látnivaló akad, ha valakinek van türelme lesben ülni.
– Az első már meg is érkezett! – vigyorgott.
A vécéajtót becsukó lány megtorpant a folyosón, hátul benyúlt a ruhája alá, és két ujjal eligazgatta a bugyija szegélyét. Halk csattanás. Közben majdnem az egész fenekét bemutatta, és pont a leglényegesebb részt hagyta legtovább fedetlenül.
– Jól kezdődik. – Az iménti lányról tudta, hogy van barátja, akivel pettingelnek, s eddig még senkivel sem jutott ennél tovább.
Norbi elővett egy autósmagazint és feltette a fülest. Az újság feladata alibi biztosítása volt a kukkolás felfedezése esetére, és hasznosnak bizonyult már korábban is, amikor eltakarhatta vele a fürdőszoba forgalma iránt élénk érdeklődést jelző, vezérelhetetlen testrészét.
A fülesben természetesen néma csend honolt, és nem is helyezte fel egészen pontosan, hogy kintről meghallja az árulkodó zörejeket.
– És íme, a második!
Jött is: neonzöld sortja és jóval köldök fölött végződő fehér felsője takarásán kívül minden egyenletesen barna.
Beköszönt Norbinak a nyitott ajtón, ám a srác – szerepének megfelelően – ezt „nem hallotta”, tántoríthatatlanul, zeneszóra nézegette a képeket. Könnyű volt elképzelni, hogy már le is húzta a zöld nadrágot bugyistól…
– Mi van itt? Valami kimaradt a folyamatból? – csodálkozott, mert a lány máris előjött, még az ajtót sem csukta be a nagy sietségben.
– Tudsz adni egy zsepit? – kérdezte a neonzöld nadrág tulajdonosa.
– Elfogyott a papír…
Norbi úgy döntött, hogy nem világosítja fel – a vécépapír mindig nagy mennyiségben áll rendelkezésre egy oldalsó szekrénykében –, inkább odaadta a saját célra előkészített zsebkendőt.
– Köszike!
– Az én zsepimbe törli a punciját! – ujjongott magában.
– Zöldnadrág le, bugyi le! – vezényelt.
– Milyen puncija lehet? – Biztos volt benne, hogy még a hasánál és combjánál is barnább.
– De ez mindegy! Töröld ám meg gondosan!
Visszafelé a lány bemosolygott a szerepéből kizökkent, a magazint leeresztve tartó sráchoz, aztán megnézte magát az előszobai tükörben, és azon keresztül is küldött egy mosolyt. Norbi tudta róla, hogy Izának szólítják a többiek, és nemrég átesett a tűzkeresztségen: Megismerkedett valakivel, aki csak úgy volt hajlandó Izával járni, ha máris lefekszik vele. Akkor – egy hónapja lehetett – Heni és barátnői hosszasan szörnyülködtek, még arra sem ügyeltek, hogy Norbi meg ne hallja:
– Képes volt teljes délutánra odamenni és megkeféltetni magát!
– És minden délután nyomatták orrba-szájba…
– Popóba is rakta?
– … – A srác legnagyobb sajnálatára egyik-irányú bólintásnak sincs hangja.
Iza kalandja ezzel véget is ért, mert egy hétig sem tartott az járás. Utána még néhány napig hallatszott a visszhangja:
– Teljesen lecsupaszította magát ott alul, mert a pasinak úgy tetszik.
– Megharapta a hasát…

fel